Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

AIDS: 33.200.000 ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ

33.200.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν προσβληθεί, μέχρι σήμερα, από τον ιό του HIV. Αυτό το τρομακτικό νούμερο είδαμε σε σχετικό τηλεοπτικό σποτ του ALPHA για την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά του ιού, κάνοντάς μας να προχωρήσουμε στη σχετική ανάρτηση. ΤΡΟΜΑΞΑΜΕ. Γιατί, κατά τ' άλλα, θα έπρεπε κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό να ήταν αφιερωμένα στην μάχη κατά του ύπουλου αυτού εχθρού από την παγκόσμια κοινότητα. Πρώτα απ' όλα, όμως, θα πρέπει αυτός ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός να προβληματίζει ΕΜΑΣ τους απλούς ανθρώπους-υποψήφια θύματά του που ζούμε και βιώνουμε σ' αυτή τη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη δυτική κοινωνία. Γιατί, για τις άλλες υπο-αναπτυσσόμενες κοινωνίες (όπως της Αφρικανικής ηπείρου) αυτοί που θα έπρεπε να προβληματίζονται και να λαμβάνουν καθημερινώς μέτρα (που απαιτούν εκατομμύρια δολάρια και ευρώ) είναι οι ισχυροί αυτού του κόσμου.
Πρόκειται για έναν ύπουλο ιό που, για εμάς τους "σύγχρονους δυτικούς", προσβάλλει την ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ, την ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, την ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ και τον "ΖΑΜΑΝΦΟΥΤΙΣΜΟ" που μας διακρίνει. "Έλα, μωρέ, εμένα θα προσβάλει τώρα;" είναι η σκέψη που κυριαρχεί (;) στο πίσω μέρος του εγκεφάλου μας όταν πέφτουν στην αντίληψή μας οι σχετικές αναφορές και τα στοιχεία. Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ο αρχικός ΤΡΟΜΟΣ έχει μετατραπεί σε ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟ. Αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό φαινόμενο που απειλεί ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ και κυρίως τις γενεές που έρχονται...
Είναι γεγονός ότι από την δεκαετία του '80 που πρωτοέκανε την εμφάνισή του αυτό το ΤΕΡΑΣ (έχοντας κατασπαράξει πολλά θύματα, μεταξύ των οποίων και αρκετούς "διάσημους") έχουν γίνει σημαντικά βήματα σε ό,τι αφορά την ιατροφαρμακευτική αντιμετώπισή του, αλλά ΟΧΙ την ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ του.
Το AIDS είναι το ύπουλο ΤΕΡΑΣ που κληρονομήσαμε από τον 20ό αιώνα και (ευτυχώς ή δυστυχώς) ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Έχει προσβάλει μικρούς και μεγάλους, ισχυρούς και ανίσχυρους, φτωχούς και πλούσιους, λευκούς και μαύρους, γυναίκες και άντρες, ομοφυλόφιλους, ετεροφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους, ναρκομανείς και μη, υποψιασμένους και ανυποψίαστους.
Στην αρχή "πέρασε" σε όλους ότι πρόκειται για κάτι που δεν αφορά ΟΛΟΥΣ, αλλά μόνον ειδικές κατηγορίες ανθρώπων που παρεκκλίνουν από τον ενδεδειγμένο τρόπο ζωής και, παραλίγο, να μας κάνει να το αντιμετωπίζουμε ακόμη και με ρατσιστικό τρόπο. Τα χρόνια που πέρασαν έδειξαν ότι μόνον έτσι δεν είναι τα πράγματα. ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.
Γι' αυτό λοιπόν, ΟΧΙ στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΟΧΙ στην ΑΠΡΟΣΕΞΙΑ, ΟΧΙ στην ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ στον "ΖΑΜΑΝΦΟΥΤΙΣΜΟ".
ΝΑΙ στην ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ και την ΠΡΟΛΕΙΨΗ, με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ. ΝΑΙ στον ΕΡΩΤΑ όπως τον αντιλαμβάνεται καθένας, αρκεί να προσέχει αυτός ο ΚΑΘΕΝΑΣ και όχι να εφησυχάζει ότι προσέχει ο ΑΛΛΟΣ για τον ΚΑΘΕΝΑ. Εφησυχασμός ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.