Τετάρτη, 9 Απριλίου 2008

Καπράνο ...ΟΥΣΤ!!!

Επιτέλους, επήλθε η λύτρωση (ηθικά και μόνον, βεβαίως) για το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου Αθήνας και Θεσσαλονίκης από το ...κλωτσοπέταγμα του Δημήτρη Καπράνου από το Ταμείο Συντάξεών τους. Θα επιμείνουμε, δε, να το χαρακτηρίσουμε ως ...κλωτσοπέταγμα και όχι παραίτηση, όπως μας ανακοίνωσε η "αγαπημένη όλων" υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, ειδικά μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης Ζορμπά από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ", στην οποία ο εισαγγελέας και πρόεδρος της Αρχής κατά του βρώμικου χρήματος χαρακτήριζε «επίμεμπτη συναλλαγή» την αγορά του ομολόγου από το ΤΣΠΕΑΘ, έχοντας εντοπίσει:
  1. τις προμήθειες και τα εμβάσματα που κατατέθηκαν σε τράπεζες του εξωτερικού,
  2. τις κρυφές συμφωνίες που υπέγραψαν στο εξωτερικό οι ανάδοχοι του ομολόγου και
  3. τις οικονομικές δοσοληψίες που είχαν με τον πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ κ. Δ. Καπράνο και άλλα παρένθετα πρόσωπα, όπως ο προσωπικός του φίλος και πρώην πρόεδρος του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά κ. Νίκος Δεσποτόπουλος.

Μάλιστα, για τους λόγους αυτούς ο πρόεδρος της Αρχής εκτιμά ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις διάπραξης του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος και της τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας από τα μέλη του δ.σ. του ΤΣΠΕΑΘ που έλαβαν την απόφαση της αγοράς του ομολόγου.
Ο χαρακτηρισμός κλωτσοπέταγμα του ταιριάζει, δε, γάντι για έναν ακόμη λόγο που έχει να κάνει με τον τρόπο, το ύφος και κυρίως το ήθος που ο ίδιος ο Καπράνος φέρθηκε σε συναδέλφους του δημοσιογράφους κατά την πολυετή θητεία του στο χώρο και, κυρίως όταν βρέθηκε σε θέσεις ισχύος. Ειρωνεία της τύχης; Τραγική Σύμπτωση; (για τον ίδιο βέβαια). Όπως πληροφορηθήκαμε, την ώρα ακριβώς του κλωτσοπετάγματός του επανερχόταν στη θέση του στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πειραιά "ΚΑΝΑΛΙ 1" ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παπαξενάκης, τον οποίο ...ακριβώς πριν από τέσσερα χρόνια είχε κλωτσοπετάξει ο ίδιος!!! Λίγες, μόνον ημέρες μετά την πρώτη εκλογή της Ν.Δ. ως κυβέρνησης, ο τότε (ριζωμένος) γενικός διευθυντής του πολύπαθου ραδιοφωνικού σταθμού απέλυε από την εργασία του τον εκλεγμένο πρώην εκπρόσωπο των δημοσιογράφων στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ και, συνάμα, εκλεγμένο (από τους εργαζόμενους) μέλος του δ.σ. της ΔΗΡΑΠ...

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δημοσιογράφος προσέφυγε στη δικαιοσύνη, η οποία τον δικαίωσε απόλυτα το 2006, κηρύσσοντας άκυρη, παράνομη και καταχρηστική την απόλυσή του. Όμως, ο "εντιμότατος" κ. Καπράνος, δεν έμεινε εκεί. Λίγες ημέρες πριν παραδοθεί η δημοτική αρχή Πειραιά στη νέα, δηλαδή πριν παραδόσει και ο ίδιος, υπέβαλε Έφεση στην απόφαση που δικαίωνε τον δημοσιογράφο!!! Αποτέλεσμα αυτού, ακριβώς, του "συναδελφικού τρόπου, του ύφους και του ήθους" ήταν και η καθυστέρηση επανόδου του Παπαξενάκη στη θέση που κατείχε στο ραδιόφωνο του Πειραιά... Που έγινε δηλαδή ΣΗΜΕΡΑ, ημέρα κλωτσοπετάγματος του ίδιου από το ΤΣΠΕΑΘ! Εδώ θα ταίριαζε: "έχει ο καιρός γυρίσματα", ή μήπως "ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και το νοικοκύρη";

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

See Please Here

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Vinho, I hope you enjoy. The address is http://vinho-brasil.blogspot.com. A hug.