Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Θ. Δρίτσας: Tην προσπάθεια ακύρωσης του δημοψηφίσματος δεν την αντέχει η δημοκρατική μας παράδοση

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: http://left.gr
"Την προσπάθεια να ακυρωθεί το δημοψήφισμα δεν την αντέχει η δημοκρατική μας παράδοση" τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. 
"Αυτή η κυβέρνηση είχε πάρει εντολή στις 25 Γενάρη να παλέψει και να αντιμετωπίσει απίστευτες δυσκολίες" ανέφερε ο κ. Δρίτσας, για να συμπληρώσει, όμως, ότι "αυτές τις στιγμές δοκιμάζονται οι πάντες". Όπως υποστήριξε, έχει σχηματιστεί ένα μπλοκ της ανίερης συμμαχίας της αντιπολίτευσης, τους οποίους κάλεσε "να πουν αν υποστηρίζουν τις προτάσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Γιούνκερ και την πολιτική τους -και αν θεωρούν ότι έρχεται Αρμαγεδώνας να στηρίξουν το αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος". "Το ζήτησε η κυβέρνηση. Το υποστήριξε κανείς;" αναρωτήθηκε ο κ. Δρίστας.
"Μας λέγανε ότι με την προκήρυξη του δημοψηφίσματος θα έρθουν οι επτά πληγές του Φαραώ" ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης, και συμπλήρωσε: "Η κόλαση δεν ήρθε στη χώρα τη Δευτέρα, και χιλιάδες κόσμου όχι απλά δεν έκλαψαν, αλλά κατέβηκαν και σε συγκεντρώσεις, διεκδικώντας μια άλλη συμφωνία που θα προβλέπει μείωση του χρέους και η οποία θα δίνει προοπτική στην οικονομία".
Εξάλλου, ο κ. Στρατούλης είπε ότι ο λαός και με τη ψήφο του θα αποδείξει ότι τα μνημόνια και η πολιτική της τρόικας θα γίνουν παρελθόν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: