Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Το AGORA στην ΕΡΤ 2. Πρώτη Πανελλήνια Τηλεοπτική Μετάδοση, απόψε στις 11 μ.μ. (Trailer)

Το AGORΑ – Από τη Δημοκρατία στις Αγορές, του Γιώργου Αυγερόπουλου, το ντοκιμαντέρ που χαρακτηρίστηκε «κιβωτός» της ελληνικής κρίσης, θα προβληθεί για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, απόψε στις 11 το βράδυ..
Το AGORΑ, μία παραγωγή της Small Planet (Ελλάδα) σε συμπαραγωγή με την γερμανική δημόσια τηλεόραση WDR και το Al Jazeera Arabic (Κατάρ), αποτελεί ένα συγκλονιστικό μωσαϊκό που αποτυπώνει την ελληνική κρίση από το 2010 έως το 2014. Παρακολουθεί σε βάθος τεσσάρων χρόνων τον αντίκτυπό της στην ελληνική κοινωνία: η ραγδαία φτωχοποίηση των πολιτών, η άνοδος του φασισμού και η ανάδυση των κινημάτων αλληλεγγύης μπαίνουν κάτω από το μικροσκόπιο της μακροχρόνιας παρατήρησης και τεκμηρίωσης του Γιώργου Αυγερόπουλου.
Μέσα σε δύο κινηματογραφικές ώρες υψηλής έντασης και συγκίνησης, με δυνατές, και σε μεγάλο βαθμό σοκαριστικές εικόνες, ο σκηνοθέτης καταγράφει την εξέλιξη της κρίσης από τα πρώτα της στάδια, αφουγκράζεται τον αντίκτυπό της στις ζωές απλών ανθρώπων από όλες τις κοινωνικές τάξεις, τους οποίους παρακολουθεί σε βάθος χρόνου, ενώ ταυτόχρονα αναζητά απαντήσεις από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας, καθώς και από ειδικούς αναλυτές και αρμόδιους για τη λήψη αποφάσεων από τη διεθνή πολιτική σκηνή. Το AGORΑ είναι μια ταινία-αντίδοτο στη λήθη που μας παρακινεί να σκεφτούμε το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης.
Μέχρι σήμερα, η ταινία έχει τιμηθεί με πέντε διεθνή βραβεία μεταξύ των οποίων το βραβείο Rockie του Banff World Media Festival (Καναδάς 2016), το βαρύτιμο Gold Hugo του 52ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σικάγο, και το Ειδικό Βραβείο Κριτικής Δημοσιογραφίας Otto Brenner (Γερμανία 2015), ενώ έχει προβληθεί είτε τηλεοπτικά είτε κινηματογραφικά σε χώρες της Ευρώπης, της Βόρειας και Λατινικής Αμερικής, στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλία.
Το AGORΑ μεταδίδεται από την ΕΡΤ2, στη ζώνη του «Doc on ERT», απόψε στις 23:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια: