Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

"ΠΡΟΔΟΤΕΣ" στην πόρτα της ΕΣΗΕΑ

Το παρακάτω κείμενο με τίτλο ΠΡΟΔΟΤΕΣ "κοσμεί" από το μεσημέρι την κύρια είσοδο του κτιρίου της ΕΣΗΕΑ επί της οδού Ακαδημίας, στην Αθήνα. Εκεί που για δύο εβδομάδες 4 γυναίκες-δημοσιογράφοι, με τον συνάδελφό τους Θ. Βαρίκο να έχει προηγηθεί, επιχείρησαν να ..."σώσουν" τη χαμένη τιμή της ελληνικής δημοσιογραφίας. Άντεξαν και με την επιμονή τους κατάφεραν ακόμη και τον υφ. Εργασίας να συναντήσουν σήμερα, όταν οι ηγεσίες ενός ...κατά τα άλλα "περιούσιου κλάδου" δεν έχουν συναντήσει τον πρωθυπουργό της χώρας, ακόμη και τώρα που έχουν ανασταλεί οι επικουρικές συντάξεις και κινδυνεύει η κάλυψη της υγείας των 18.000 μελών τους.  Λίγο αργότερα, η Μαρίνα Βήχου έγραψε στο fb"Το μαγαζι εκλεισε και η αυλαια επεσε! Η τραπουλα ηταν εξ αρχης σημαδεμενη και εμεις δωσαμε τον υστατο αγωνα για την χαμενη τιμη του κλαδου μας...ομως κανενας αγωνας δεν παει χαμενος, οταν γινεται για την αξιοπρεπεια!!!"
Λ.Θ.Π.
ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Φωτογραφία της Marina Vichou.Τα καστρα συνηθως πεφτουν απο τα μεσα.
Μονο ετσι μπορει να μεταφραστει το γεγονος οτι η πουλημενη συνδικαλιστικη μας ηγεσια(Αντωνιαδου-Καπακος) πισω απο τις πλατες των υπολοιπων μελων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και πισω βεβαια απο τις πλατες ολου του κλαδου μας οδηγουν σαν τα προβατα σε σφαγη.
Ενα χρονο τωρα διαπραγματευονται με την κυβερνηση και τους εργοδοτες-εν κρυπτω- ενα εγκληματικο σχεδιο, που θα μετατρεψει τον ΕΔΟΕΑΠ σε πολυιατρειο του ΕΟΠΥΥ, οπου για να εξυπηρετηθει καποιος θα πρεπει να περιμενει μηνες, αφου στην δομη του πολυιατρειου εντασσονται και οι "περιοικοι". 
Παραλληλα οι εργοδοτες αποκτουν φωνη μεσα στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, το οποιο θα παιρνει αποφασεις με αυξημενη πλειοψηφια, θα εκπονει καθε χρονο αναλογιστικες μελετες και θα προσαρμοζει τις παροχες ( πρωτο θυμα οι ανεργοι και δευτερο οι συνταξιουχοι, με περικοπη των επικουρικων τους).
Οτι βολευει τους "νταβατζηδες" της ενημερωσης ετσι κυρια Αντωνιαδου και κυριε Καπακο??? και μετα αναρωτιομαστε γιατι δεν καλουσατε σε απεργιες και συγκεντρωσεις διαμαρτυριας? Γιατι το παιχνιδι ηταν στημενο και η τραπουλα σημαδεμενη και εσεις κομπαρσοι σαυτο το εφιαλτικο σκηνικο. Εξ αλλου ο κυριος Πετροπουλος μας το ειπε ξεκαθαρα"αν δεν ψηφιστουν οι αλλαγες του Καταστατικου του ΕΔΟΕΑΠ πατε στον ΕΟΠΥΥ"". Τι ομορφα με το πιστολι λοιπον στον κροταφο η αλλιως με την πολιτικη του διαιρει και βασιλευε στην εκτακτη γενικη συνελευση του ΕΔΟΕΑΠ.
Τι κριμα σας ειχαμε αρχικα θεωρησει "δειλους, μοιραιους κι αβουλους ανταμα..." τωρα πια μετα και την συζητηση με τον κυριο Πετροπουλο σας θεωρουμε "πουλημενους, σε διατεταγμενη υπηρεσια".
Εμεις λοιπον σας αφηνουμε πλεον στην ησυχια σας και επιφυλασσομαστε
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ
Ελενη Ανδριανου 12 μερες απεργος πεινας για τη σωτηρια του ΕΔΟΕΑΠ
Μαρινα Βηχου 13 μερες απεργος πεινας για τη σωτηρια του ΕΔΟΕΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: