Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2007

..."Νέα Τάξη Καθαρμάτων".

Πολύ μας άρεσαν οι απαντήσεις του αγαπημένου Λάκη στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής". Δεν μπορούσαμε, λοιπόν, παρά να αναδημοσιεύσουμε κάποια αποσπάσματα από αυτές.
"Δεν φοβάμαι. Γιατί εκείνο που φοβόμουν πάντα από παιδί ήταν να μου κρατήσει κάποιος το στόμα κλειστό και να σκάσω. Ο φόβος μου είναι να με εμποδίσει κάποιος να πω αυτό που σκέφτομαι. Μικρός, ενώ το μυαλό μου ήταν κοντά στον κόσμο, η σκέψη μου αυτή δεν έφτανε στο στόμα. Αγωνίστηκα ως φοιτητής στο πανεπιστήμιο και μέσα από τη νεολαία της Αριστεράς να μπορώ να λέω τη σκέψη μου χωρίς να φοβάμαι. Μπορεί αυτό να φαίνεται αφύσικο στους άλλους, με την έννοια ότι εγώ κερδίζω χρήματα και αμείβομαι καλά ως καλλιτέχνης μ'αυτά που λέω. Εδώ που έχω φτάσει λοιπόν, έχω φθάσει με ηρεμία, με ησυχία και από το μηδέν. Γι'αυτό δεν φοβάμαι. Αλλωστε, εάν θέλουν να σου κάνουν κακό, όσα μέτρα και να πάρεις για να προστατευθείς, τελικά θα το κάνουν".
Ο Λάκης θεωρεί όπως λέει στη συνέντευξή του, ότι στις πρόσφατες εκλογές, ο λαός δεν έδωσε υπερβολική αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία, για να την κάνει να τρέχει. Όσο για το ΠΑΣΟΚ το οποίο αποκαλεί κεντροδεξιό κόμμα, ο Λάκης Λαζόπουλος λέει ότι πρέπει να βρει τον παλιό καλό εαυτό του. Ενώ στο δίλημμα "Παπανδρέου ή Βενιζέλος", η απάντησή του είναι σαφής: "Ο Βενιζέλος κάνει για αρχηγός αλλά δεν είναι καλό παιδί. Τη δήλωσή του δε στο Ζάππειο, παρά το ότι ήταν σωστή χρονικά, φάνηκε ότι την προετοίμαζε πάρα πολύ καιρό στον καθρέφτη. Διαφωνώ με την τακτική που ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα. Εκανε διαφήμιση στη Νέα Δημοκρατία, γιατί ανέφερε συνεχώς τί δεν έκανε εκείνη και όχι τί έκανε εκείνο".
Να' σαι καλά ρε φίλε και δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ την φράση που έγραψες στο εξώφυλλο του CD σου πριν από 8 χρόνια, όταν συμμετείχαμε στη διοργάνωση των συναυλιών-συλλαλητηρίων για την προδοσία Οτσαλάν και τους βομβαρδισμούς στη Σερβία, γνωστή ως "Πρωτοβουλία Πολιτών 1ης Μαρτίου".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι τα καθάρματα;

Press Workers είπε...

Νέα τάξη καθαρμάτων! Ενδιαφέρον ακούγεται.

Unknown είπε...

ΠΡΟΣ 6:02 μμ:
Αν διάβασες την αφιέρωση που έχει γίνει το 1999 από τον Λάκη Λαζόπουλο θα καταλάβεις. Ήταν η περίοδος, αν θυμάσαι, που Καλλιτέχνες, Διαννοούμενοι, Πνευματικοί Άνθρωποι, Δημοσιογράφοι κλπ. συσπειρώθηκαν (χωρίς κανένα "καπέλο") και διοργανώνοντας συναυλίες-συλλαλητήρια στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) και στην Θεσσαλονίκη (πλατεία Αριστοτέλους) κινητοποίησαν δεκάδες χιλιάδες πολιτών (διαφορετικών αποχρώσεων) προκειμένου να καταγγείλουν-διαμαρτυρηθούν για την απάνθρωπη προδοσία του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν και για τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς της Σερβίας. Από τότε έχουν περάσει 8 ολόκληρα χρόνια και -φυσικά- η "Νέα Τάξη Καθαρμάτων" συνεχίζει απροκάλυπτα το καθοδηγούμενο έργο της ...σε βάρος μας.