Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2007

Τώρα, είν' αργά (αγάπη μου γλυκειά) να πας Αριστερά

Όπως διαβάσαμε από το in.gr:
"Δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν την Κυριακή στη δημοσιότητα δείχνουν ότι οι πολίτες ζητούν στροφή του ΠΑΣΟΚ προς τα Αριστερά, τονίζοντας ότι το Κίνημα σήμερα αποτελεί περισσότερο έναν μηχανισμό διαχείρισης της εξουσίας. Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι βαθύτερο από το πρόσωπο του ηγέτη".
Καταλαβαίνετε λοιπόν, σε τι αγώνα δρόμου αριστερής φρασεολογίας θα μπουν από τώρα οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι διάφοροι υποστηρικτές τους, που ήδη αποκαλούν τους εσωκομματικούς αντιπάλους τους ...δεξιούς.

Ρε παιδιά, δεν σας έχει πει κάποιος ότι:
1ον) Η αριστερή πολιτική φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια. Σε ό,τι αφορά, δε, το σημερινό ΠΑΣΟΚ μας έχει πείσει ότι είτε ως κυβέρνηση, είτε -πολύ περισσότερο- ως αντιπολίτευση έχει ασκήσει την χειρότερη δεξιά πολιτική (προδοσία Οτσαλάν, συμμετοχή στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς, Ίμια, εκβιασμοί για υπερψήφιση του προδοτικού Σχεδίου Ανάν από τους Ελληνοκυπρίους, άρθρο 16 περί δημόσιας εκπαίδευσης, ασφαλιστικό κλπ).
2ον) Η κάθε είδους ιδεολογία (και η Αριστερά είναι κατά κύριο λόγο ιδεολογία, νομίζω...) δεν σύρεται κατά περιόδους αναλόγως με τις επιθυμίες του οποιουδήποτε. Ή την έχεις και την ακολουθείς, συμπαρασύροντας τους πολίτες που θα σε πιστέψουν, ή σου γυρνούν την πλάτη οι πολίτες-πρώην ψηφοφόροι σου αναζητώντας την πραγματική Αριστερά και σε αφήνουν να ψάχνεσαι και ...κυρίως να τρώγεσαι με τα ρούχα σου. ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μα για ποια Αριστερά μιλάμε ρε παιδια;
Δεν εχουν καταλάβει οι "Αριστεροί" ότι το εκλογικό σώμα έχει αηδιάσει μαζί τους;
Λόγια - λόγια, αναθέματα, συνθήματα της δεκαετίας του '60...
Πουλημένοι πράκτορες της παγκοσμιοποίησης που τα αφεντικά τους με το ζόρι τους κρατάνε ζωντανούς...
Α, ρε Σαρκοζύ που χρειάζονται...
Εκεί θέλει να πάει το ΠΑΣΟΚ;
Ωραίος τρόπος για να πιάσουν πάλι την κουτάλα....