Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2008

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ: Έτσι θα πορευθώ

Το στίγμα του, για το πώς θα πορευθεί ως Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, έδωσε κατά τη σημερινή πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στη Λιβαδειά, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Μιλώντας βαθιά συγκινημένος, για τελευταία φορά στο λαό που επί 40 χρόνια διακόνησε ταπεινά και ήσυχα, ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε και στην ιδιότητα του Αρχιεπισκόπου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Αρχιεπίσκοπος είναι ο πρόεδρος -τίποτα περισσότερο- ίσος μεταξύ των ίσων, πρόεδρος του σώματος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος δηλαδή ο συντονιστής, εκείνος που θα δημιουργήσει την ατμόσφαιρα, εκείνος ο οποίος θα κάνει τις εισηγήσεις και θα καθοδηγήσει ώστε να βγει το καλύτερο από τις συζητήσεις και την συνεργασία».
Ο κ. Ιερώνυμος έπλεξε το εγκώμιο στον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, αλλά και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τονίζοντας:
«Έχουμε την μεγάλη ευλογία σαν γένος, σαν ιστορία να έχουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, και αν μπορούσαμε μέσα σ΄ αυτήν την πορεία να το διαφυλάξουμε σαν την κόρη του οφθαλμού μας, όχι να το στηρίξουμε γιατί εμείς δεν έχουμε τόσες δυνάμεις, να το αγαπήσουμε και αν χρειαστεί να το φροντίσουμε.
Επίσης, έχουμε την ευλογία στον Θρόνο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας να είναι ένας ανήσυχος, ένας Πατριάρχης με πολλά ενδιαφέροντα ο κ. Βαρθολομαίος, είναι και αυτό μια ευλογία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: