Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008

Σε 48ωρη -και όχι σε 24ωρη ή 3ωρη στάση- οι δημοσιογράφοι

Μετά τις χθεσινές έντονες πιέσεις των απλών δημοσιογράφων έναντι της "πλειοψηφίας των 6" (ΔΕΙΤΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ), το δ.σ. της ΕΣΗΕΑ έκανε δεκτές τις προτάσεις τους και αποφάσισε: 48ωρη απεργία για την Τετάρτη και την Πέμπτη και 3ωρη στάση εργασίας, απόψε, στα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα -ώστε να διασφαλιστεί η 48ωρη απεργία των τεχνικών και να μην μεταδοθούν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων- και όχι "τουλάχιστον 3ωρη στάση εργασίας" (Π. Σόμπολος).
Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ:
Η ΕΣΗΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ αποφασίστηκαν τα εξής με ομόφωνη απόφαση των παρόντων μελών του:
  1. Ζητάμε να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
  2. Κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για σήμερα από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
  3. Eπεκτείνουμε την αυριανή 24ωρη απεργία, που έχει, ήδη, κηρυχθεί σε όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 19 Μαρτίου έως τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης 20 Μαρτίου με νέα 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 20 Μαρτίου 2008 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 21 Μαρτίου 2008, ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ (ιδιωτικά ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, ΕΡΤ, ενημερωτικά sites , portals κ.λπ., καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και σε όλα τα Γραφεία Τύπου των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ). Την Πέμπτη οι δημοσιογράφοι εργάζονται κανονικά σε όλες τις εφημερίδες και το ΑΠΕ, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις εξελίξεις στον απεργιακό αγώνα.
  4. Το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, που λειτουργεί και ως απεργιακή επιτροπή, θα βρίσκεται από απόψε και ώρα 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ σε διαρκή συνεδρίαση για την περιφρούρηση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
  5. Η συγκέντρωση των απεργών δημοσιογράφων θα γίνει αύριο στις 11 π.μ. στη συμβολή των οδών Πατησίων και Μάρνη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σημ.: Παρακαλούνται οι Διευθυντές των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών όπως
μεταδίδουν το συνημμένο κείμενο για την απεργία της ΕΣΗΕΑ:
«ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ,
ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: