Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Στην βάση ο αγώνας των δημοσιογράφων-"Χαμός" στην ΕΣΗΕΑ

Στα χέρια της πήρε σήμερα η βάση των δημοσιογράφων την υπόθεση "Ασφαλιστικό" και τις αντιδράσεις που επιβάλλεται να υπάρξουν άμεσα από σύσσωμο τον δημοσιογραφικό κόσμο. Συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (στην οδό Ακαδημίας) και ανάρτησαν πανό, με το οποίο δηλώνουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα για απόσυρση του Αντι-ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την πλήρη συμπαράστασή τους στον αγώνα όλων των εργαζομένων. Με τον τρόπο αυτό απάντησαν τόσο στους εύκολους τηλε-επικριτές, όλων των ειδών και υφών, που "βάζουν στο ίδιο τσουβάλι" τους μεροκαματιάρηδες δημοσιογράφους μαζί με τους γνωστούς καλοπληρωμένους τηλεαστέρες, εκδότες κλπ. όσο κυρίως, όμως, να απαιτήσουν από την γνωστή "πλειοψηφία των 6" στο δ.σ. της Ένωσής τους (παρατάξεις Σόμπολου-Τσαλαπάτη) "να αλλάξει ρότα", ώστε ...έστω και στο παρά 5 να σώσει την τιμή και υπόληψη του κλάδου -την οποία έχουν πλήξει έναντι της υπόλοιπης κοινωνίας- ξεκαθαρίζοντας με όλους τους τρόπους την πλήρη αντίθεση των δημοσιογράφων στο ασφαλιστικό κυβερνητικό έκτρωμα. Αμέσως μετά και με πρωτοβουλία-πρόσκληση εκπροσώπων τους στο Μικτό Συμβούλιο (που συνεδρίαζε στον 1ο όροφο) παρέστησαν στη συνεδρίαση, η οποία θα μπορούσε να έχει τίτλο "Πώς η βάση βάζει στη θέση τους (ή τις θέσεις της) στην πρασινογαλάζια παρέα των Σολομποτσαλαπάτηδων". Έγινε "χαμός". Το τί άκουσε ο κυρ-Πάνος και οι υπόλοιποι 5 δεν περιγράφεται αλλιώς.
Εν' όψει της αυριανής συνεδρίασης του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, στις 11 το πρωί, εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα:
Τα μέλη του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, που συνεδρίασαν την Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008, στα γραφεία της Ένωσης ζητούν από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ:
-Με δεδομένο ότι σε ιδιωτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς στήνονται απεργοσπαστικοί μηχανισμοί ενόψει της απεργίας των Τεχνικών τηλεόρασης και ραδιοφώνου, που έχει προκηρυχθεί για αύριο (18/3), να κηρύξει δύο τρίωρες στάσεις εργασίας των δημοσιογράφων στα ιδιωτικά και δημοτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα (1-4 μ.μ. και 7-10 μ.μ.), υποστηρίζοντας έτσι έμπρακτα τον αγώνα των συναδέλφων μας Τεχνικών.
-Λαμβάνοντας υπόψη την ομόθυμη και συνολική καταδίκη του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης από τον δημοσιογραφικό κόσμο και την εκτίμηση ότι ο αγώνας πρέπει να ενταθεί και να κλιμακωθεί, ζητάμε από το Δ.Σ. να επεκτείνει την απεργιακή κινητοποίηση της 19ης Μαρτίου και στις 20 Μαρτίου, με νέα 24ωρη. Να καλέσει μαζικά τους δημοσιογράφους στις συγκεντρώσεις και κινητοποιήσεις
-Να καλέσει εκ νέου το Μικτό Συμβούλιο ως απεργιακή επιτροπή μετά τις συγκεντρώσεις της Τετάρτης 19/3 στα γραφεία της Ένωσης, για την κινητοποίηση όλων των δημοσιογράφων στην περιφρούρηση της απεργίας μας.
-Να προχωρήσει αμέσως σε διεξαγωγή συνελεύσεων στα «μαγαζιά» και στη σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΕΣΗΕΑ, ειδικά για το ασφαλιστικό, για να αποφασιστεί αγωνιστικό πρόγραμμα απεργιακής κλιμάκωσης.
Εκ μέρους των μελών του Μικτού Συμβουλίου
Γιάννης Ελαφρός Καθημερινή
Αδαμαντία Μπούρτζιου, Ρ/Σ Εκκλησίας
Πόπη Χριστοδουλίδου, Έθνος
Ματίνα Παπαχριστούδη, Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια: