Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

KINEICAN: Θεραπευτική επιλογή η κάνναβη για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων

Copy & Paste: http://www.zougla.gr
Μία εμπεριστατωμένη ενημέρωση γύρω από την χρήση της θεραπευτικής κάνναβης και την αντιστροφή της εικόνας της, από επικίνδυνο ναρκωτικό σε ίαμα, έκαναν το μεσημέρι της Παρασκευής επιστήμονες και ασθενείς σε μια πρωτοποριακή συνάντηση που οργάνωσε στην ΕΣΗΕΑ η Κίνηση Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis (KINEICAN), το «Ίαμα». Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης.
Οι συμμετέχοντες τόνισαν ότι η νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων, ακόμη και ιδιαίτερα σοβαρών, μπορεί να αποτελέσει σύγχρονη θεραπευτική επιλογή.

Όπως εξήγησε ο ειδικευμένος στην Νευρολογία - Ψυχιατρική, Γ. Οικονομόπουλος «η επιστημονική αποκάλυψη ότι ο οργανισμός μας παράγει τα δικά του κανναβινοειδή που ονομάζονται "ενδοκανναβιδοειδή" ανάγκασε και τους πιο δύσπιστους να συνειδητοποιήσουν ότι οι ιδιότητες των ουσιών αυτών είναι τόσο ευεργετικές για τον οργανισμό, όσο και τα "Φυτοκανναβινοειδή" τα οποία χρησιμοποιούνται πλέον θεραπευτικά σε πολλές χώρες του κόσμου».

Οι επιστήμονες υποστήριξαν ότι πλέον υπάρχουν αρκετά στοιχεία στην επιστημονική κοινότητα τα οποία αποδεικνύουν ότι η χρήση θεραπευτικής Κάνναβης δεν βοηθά μόνο ως αναλγητικό αλλά έχει μια ευρεία γκάμα θεραπευτικών δράσεων σε ολόκληρο το σώμα.
Συγκεκριμένα ο κ. Οικονομόπουλος ανέφερε ότι «η χρήση της βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία, έχει αντιφλεγμονώδη, αντιβιοτική αγχολυτική και αντικαταθλιπτική δράση», ενώ ισχυρίσθηκε ότι υπάρχουν από το 1974 μελέτες και επιστημονικές εργασίες «για την ευεργετική δράση της στον καρκίνο και τη συρρίκνωση των καρκινικών όγκων". Επίσης είναι γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των κανναβινοειδών στις παθήσεις των ματιών όπως το γλαύκωμα.
Οι γιατροί είπαν ότι η θεραπευτική χρήση της κάνναβης είναι ένα ταμπού που έχει σπάσει σε πολλές χώρες του δυτικού κόσμου και κυρίως στην Αμερική και έχει δοθεί με τον τρόπο αυτό η δυνατότητα να βοηθηθούν χιλιάδες ασθενείς που έχουν ελεύθερη πρόσβαση και δεν καταδιώκονται ως χρήστες ναρκωτικών ουσιών.
To Σάββατο, το zougla.gr θα παρουσιάσει όλη τη συνέντευξη και ολοκληρωμένο ρεπορτάζ για την ιατρική κάνναβη...
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: