Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία ο Ταγματάρχης για διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ

Χωρίς θετική γνωμοδότηση ολοκληρώθηκε η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τον διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση. Θετική ήταν η στάση των βουλευτών για τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διατυπώνοντας την αντίθεσή της στην υποψηφιότητα του Λάμπη Ταγματάρχη για Διευθύνων Σύμβουλο στην ΕΡΤ, είπε: «Εμένα δεν με πείσατε». Η Πρόεδρος της Βουλής, στο πλαίσιο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ψήφισε παρών» αντί για «όχι». Για τον Διονύση Τσακνή διατύπωσαν θετική γνώμη 9 βουλευτές, αρνητική 4 και παρών 2 ενώ για τον Λάμπη Ταγματάρχη διατύπωσαν θετική γνώμη 7 βουλευτές, αρνητική 5 και παρών 3.
Αφού τόνισε ότι ο Λάμπης Ταγματάρχης δεν την έπεισε με τις απαντήσεις του, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «παρούσα» σε ότι αφορά την τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου διατύπωσε θετική γνώμη για τον Διονύση Τσακνή, σημειώνοντας ότι δεν διατηρεί την παραμικρή επιφύλαξη ότι «θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια για να είναι επιτυχημένο το νέο κεφάλαιο της ΕΡΤ».
Απευθυνόμενη στον κ. Ταγματάρχη, η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε  ότι του αναλογούσαν περισσότερα από όσα έπραξε για το «μαύρο» της ΕΡΤ, σημείωσε ότι είχε ενημερώσει για τη διαφωνία της για την επιλογή του τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Παππά, ενώ κατέληξε ότι ελπίζει να τη διαψεύσει ο κ. Ταγματάρχης. «Δεν με πείσατε. Είναι γνωστή η διαφωνία μου για το πρόσωπό σας και στον πρωθυπουργό και στον υπουργό. Προς τιμήν τους, ουδείς επιχείρησε να μου μεταβάλει άποψη ή να με επηρεάσει», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Παππάς παρενέβη λέγοντας: «Δεν θα ήταν αθέμιτο να προσπαθήσουμε να σας πείσουμε». Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε: «Το γεγονός ότι σας περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός σας επιφορτίζει με μεγάλη ευθύνη για να ανταποκριθείτε», πρόσθεσε και τόνισε ότι δεν έχει αμφιβολία για την αγωνία και την πρόθεση του πρωθυπουργού, αλλά και του αρμόδιου υπουργού, να είναι η λειτουργία της ΕΡΤ αυτή που αξίζει και αναλογεί στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού για ελεύθερη και αχειραγώγητη ενημέρωση. Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε προς τον κ. Ταγματάρχη: «Σε κάθε περίπτωση οφείλω να πω ότι η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι το μοντέλο που έχετε μέχρι στιγμής υπηρετήσει και δεν με πείσατε ότι έχετε απεμπολήσει, είναι άλλο από αυτό που οραματίστηκε λαός». Τέλος, τόνισε ότι θα χαρεί πολύ να τη διαψεύσει ο κ. Ταγματάρχης, προσθέτοντας ότι ελπίζει η τοποθέτησή της να του ασκήσει μεγαλύτερη πίεση για αυτό.
Κωνσταντοπούλου σε Μητρόπουλο: «Δεν τους βασανίζουμε, τους παραγγείλαμε και καφέ»!
Έντονη αντιπαράθεση είχαν νωρίτερα ο Α' Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αιχμή τη διαδικασία ακρόασης των υποψήφιων μελών του ΔΣ για την ΕΡΤ.  Ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος έπρεπε να ανέβει στην έδρα της Ολομέλειας για τις επίκαιρες ερωτήσεις, χαρακτήρισε βασανιστική τη διαδικασία ελέγχου του ΔΣ της ΕΡΤ, ενώ αναφέρθηκε και σε «αναξιοπρεπείς ερωτήσεις» εκ μέρους της Επιτροπής, λέγοντας ότι η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν είναι ανακριτική. «Ξέρετε πόσο σας τιμών κυρία Πρόεδρε» είπε προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ άφησε αιχμές για τον τρόπο που γίνεται η εν λόγω ακρόαση. «Τους ξέρουμε ποιοι είναι, αυτή είναι η πρόταση του πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, δεν χρειάζεται να τους υποβάλλουμε σε αυτή τη βασανιστική διαδικασία».
«Δεχθήκατε αναξιοπρεπείς ερωτήσεις και δεν οφείλατε να απαντήσετε» είπε ο κ. Μητρόπουλος, απευθυνόμενος στον κ. Ταγματάρχη, αλλά και στον κ. Τρανό, για τις ερωτήσεις που τους καλούσαν να απαντήσουν που βρίσκονταν και τι έκαναν την περίοδο του «μαύρου» στην ΕΡΤ. Η κ. Κωνσταντοπούλου με παρέμβασή της υποστήριξε ότι η υποβολή ερωτήσεων «δεν μας καθιστά ανακριτική αρχή και να αποφεύγονται χαρακτηρισμοί για το πώς ασκούν οι συνάδελφοι τα καθήκοντά τους. Δεν διαπίστωσα καμία αντικοινοβουλευτική άσκηση καθηκόντων. Να αποφύγουμε να ασκούμε τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα, χαρακτηρίζοντας τους υπολοίπους για το πώς τα ασκούν». Σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Μητρόπουλου σε «βασανιστική διαδικασία», η Πρόεδρος της Βουλής τόνισε: «Δεν τους βασανίζουμε, τους παραγγείλαμε και καφέ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: