Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Έληξε την απεργία πείνας μετά από 94 ημέρες ο παλαιστίνιος δημοσιογράφος

Copy & Paste: http://www.thepressproject.gr
Ο Μοχάμεντ Αλ-Κικ, 33χρονος παλαιστίνιος δημοσιογράφος, που κρατείται χωρίς κατηγορίες από το Ισραήλ, αποφάσισε να λήξει την απεργία πείνας μετά από 94 ημέρες, αφού συμφώνησε με τις αρχές να απελευθερωθεί εντός τριών μηνών
«Σήμερα, αυτή την ευλογημένη Παρασκευή σάς ανακοινώνουμε ότι η βούληση του δημοσιογράφου Μοχάμεντ αλ-Κικ υπερίσχυσε», δήλωσε η σύζυγός του, η Φάιχα Σάλαχ, σε συνέντευξη Τύπου στη Ντούρα, το χωριό που γεννήθηκε ο σύζυγός της κοντά στη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης
Ο Κικ διαμαρτυρόταν για τη διοικητική κράτησή του, ένα εξωδικαστικό μέτρο που επιτρέπει στο Ισραήλ να θέτει υπό κράτηση υπόπτους χωρίς δίκη ή απαγγελία κατηγορίας για περίοδο έξι μηνών η οποία μπορεί να ανανεώνεται επ΄αόριστον.
Οι ισραηλινές υπηρεσίες ασφαλείας κατηγορούν τον ρεπόρτερ του σαουδαραβικού δικτύου αλ-Ματζντ ότι ανήκει στο ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Ο Κικ δηλώνει ότι το μόνο στο οποίο επιδίδεται είναι η δημοσιογραφία.
«Σταματά σήμερα την απεργία πείνας του», αναφέρει η Λέσχη αλλά «θα παραμείνει μέσα στο νοσοκομείο της (ισραηλινής πόλης) Αφούλα για να λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη», μέχρι τις 21 Μαΐου.
Ο αλ-Κικ δεν είναι ο μόνος κρατούμενος που αποφάσισε την έσχατη λύση της απεργίας πείνας για να κερδίσει την ελευθερία του. Ανάλογα περιστατικά παρατηρούνται στο Γκουαντάναμο, την Τουρκία και αλλού. Πριν λίγες μέρες το AJ+ είχε ανεβάσει ένα σχετικό βίντεο.
What if starving was your only hope of getting out of prison?

Posted by AJ+ on Thursday, February 25, 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια: