Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς. Εκτός φυλακής

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Αποφυλακίζεται ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, που είναι το εκ του νόμου ανώτατο επιτρεπτό όριο προσωρινής κράτησης.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς που έχει κριθεί δυο φορές προφυλακιστέος- για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για τη συμμετοχή του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής - αποφυλακίζεται με τους εξής περιοριστικούς όρους:
Α) Κατ’ οίκον περιορισμό υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης  μόνο στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατά τις ημέρες της δικασίμου του με αστυνομική συνοδεία και
Β) Aπαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Κανείς χρυσαυγίτης στη φυλακή
Μετά την αποφυλάκιση και του Γιώργου Ρουπακιά σχεδόν κανένας από όσους κάθονται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, δεν κρατείται πλέον στη φυλακή.
Η πολύμηνη ανάκριση, η καθυστέρηση στην έναρξη της δίκης και τα αλλεπάλληλα  αιτήματα κυρίως από την πλευρά της υπεράσπισης, οδήγησαν στην αποφυλάκιση όσων κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους.
Επιπλέον, οι αυστηροί περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στους βουλευτές - κατηγορούμενους για συμμετοχή στην Εγκληματική Οργάνωση -, έχουν αρθεί σχεδόν για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: