Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

"Εν-πλοκή" η ποίηση της Αδ. Μαντελένη

ΥΠΟγράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
Μόνο ως μια ζεστή και υπέροχη βραδιά στις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν μπορεί να χαρακτηριστεί η χθεσινή. Όσοι βρεθήκαμε στο κατάμεστο "Ίχνος" της Λένας Αλκαίου στον Πειραιά (Κολοκοτρώνη 30) νοιώσαμε ιδανικά την "Εν-πλοκή" της αγαπημένης μας Μάντυ. Της πρώτης ποιητικής συλλογής της σκηνοθέτιδας Αδαμαντίας Μαντελένη.
Γιατί, όπως γράφει και η ίδια στο οπισθόφυλλο: 
"Είναι μαγική η στιγμή όταν όλα εμπλέκονται στο νόημα μιας λέξης. Ο έρωτας, η φιλία, το σκοτάδι, το φως, το όνειρο, η σιωπή, το γέλιο, το δάκρυ, η μοναξιά και πάνω απ' όλα η αγάπη. Εν-πλοκή λοιπόν, σ' ένα διαρκές παιχνίδι που η ζωή ορίζει.".
Ποιήματα της συλλογής απήγγειλε η γνωστή ηθοποιός Γεωργία Ζώη, ενώ για την Μάντυ και το έργο της μίλησαν ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Παύλος Κάγιος και η Φούλη Μελανίτου, σκηνοθέτις-συγγραφέας. Προλόγισε ο συγγραφέας Γιάννης Φιλιππίδης.
Ένα από τα ποιήματα, που έχει μελοποιήσει αισθαντικά ο Γιάννης Λεονταρίτης (μαθηματικός-συνθέτης), τραγούδησε με την μοναδική ερμηνεία που την ξεχωρίζει η Λένα Αλκαίου.
Δέκα από αυτά τα πονήματα της Αδαμαντίας Μαντελένη μπορείτε να απολαύσετε κάνοντας κλικ στο εξώφυλλο της συλλογής που βρίσκεται στο αριστερό μέρος του blog ή εδώ.
Η ποιητική συλλογή κυκλοφορεί από την "εκδοτική Άνεμος". Καλοτάξιδη και αυτή η υπέροχη συντροφιά ψυχής που μας κατέθεσες.
Αδαμαντία Μαντελένη
Η Αδαµαντία Μαντελένη γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά, όπου και εξακολουθεί να ζει. Ασχολήθηκε µε τη δημοσιογραφία και το ραδιόφωνο (Κανάλι 1 του Πειραιά), έως ότου τα βήµατά της, την οδήγησαν στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, όπου δούλεψε σε διάφορες ειδικότητες.
Από αυτή την περίοδο αποκόμισε εμπειρία και δυο βραβεία σκηνοθεσίας, για ισάρριθµες ταινίες μικρού μήκους. Μια νέα τροπή της ζωής της, την έφερε στους κόλπους του θεάτρου και έτσι, τα τελευταία χρόνια, απολαμβάνει τη μυρωδιά της σκηνής, ως καλλιτεχνική διευθύντρια. Παράλληλα, οργανώνει παρουσιάσεις βιβλίων και μουσικές βραδιές.
Αν και είχε κατά το μακρινό παρελθόν τη χαρά να τιμηθεί µε έπαινο, από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών, σε διαγωνισμό ποίησης, η ποιητική της συλλογή, µε τίτλο «Εν-πλοκή», είναι η πρώτη της προσπάθεια να εκτεθεί στο αναγνωστικό κοινό. Ακολουθήστε την Αδαμαντία Μαντελένη στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: