Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Σαν σήμερα η τελευταία βόλτα της Μελίνας στην Αθήνα (VIDEO)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Η σορός της τελευταίας Ελληνίδας θεάς, της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, έφθασε στο Ανατολικό αεροδρόμιο την Τρίτη 8 Μαρτίου 1994.. Από εκεί και καθ' όλη την διαδρομή μέχρι και τον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών χιλιάδες άνθρωποι, μικροί μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, με δάκρυα στα μάτια και πετώντας λουλούδια στο αυτοκίνητο που έκανε την τελευταία βόλτα της στην Αθήνα, ανταπέδιδαν τα όσα η ΜΕΛΙΝΑ είχε προσφέρει...
Κορύφωση της πομπής το υπουργείο Πολιτισμού, το δικό της υπουργείο στο οποίο έδωσε νέα πνοή.  Εκεί την ανέμεναν οι άνθρωποί της, όλοι oi εργαζόμενοι έραναν συνεχώς το αυτοκίνητο με λουλούδια, ενώ από τα μεγάφωνα ακουγόντουσαν "Τα παιδιά του Πειραιά".
Η σορός κατέληξε στο παρεκκλήσι της "Μητρόπολης", όπου για δύο ΟΛΟΚΛΗΡΑ 24ωρα (νύχτα και μέρα) οι χιλιάδες άνθρωποι από κάθε σημείο σχημάτιζαν ουρές για να προσκυνήσουν και να ασπαστούν το σώμα της.  
Αυτό που έζησα προσωπικά, και τα δύο 24ωρα δίπλα της ήταν κάτι σπάνιο σε ότι έχει να κάνει με τις εκδηλώσεις του κόσμου.  Άφηναν δίπλα στο άψυχο σώμα της οτιδήποτε ο καθένας θεωρούσε ότι τον εκφράζει (πακέτο τσιγάρα, φωτογραφίες της, κρασί, βιβλίο, άπειρα σημειώματα και επιστολές κλπ.).
Τα ρεπορτάζ και τα πλάνα προέρχονται από ΣΚΑΙ, MEGA, ANT1, ART68, TeleCity, euroNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: