Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

«Τρόικα» στην ασφάλιση των εργαζομένων. Ο ΕΦΚΑ απορροφά τον ΕΔΟΕΑΠ αν δεν πληρώσει το δάνειο που έλαβε

Με καθαρά μνημονιακούς όρους, ο ενιαίος ΕΦΚΑ προτίθεται να δώσει δάνειο 10 εκατ. ευρώ στον ΕΔΟΕΑΠ ώστε να «σωθεί» για… τρεις μήνες, με υποχρέωση να το αποπληρώσει έως το τέλος του 2017 και με την πρώτη δόση, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, τον Μάιο του 2017. Όλα τα παραπάνω δείχνουν την απίστευτη συμπαιγνία που παίζεται εδώ και δύο χρόνια εις βάρος του ΕΔΟΕΑΠ. Με ενέργειες και αποφάσεις διοικήσεων που πλέον χρήζουν της παρέμβασης του Εισαγγελέα.
Η κυβέρνηση, με τροπολογία που κατέθεσε δύο ημέρες πριν από τη διευρυμένη τριμερή συνάντηση υπουργείου – συνδικαλιστικών Ενώσεων – εργοδοτών, επιτρέπει στον ΕΦΚΑ να χορηγήσει στον ΕΔΟΕΑΠ έντοκο δάνειο 10 εκατ. ευρώ. Όταν ο ΕΦΚΑ έχει ήδη απορροφήσει αποθεματικά των εργαζομένων στα ΜΜΕ, μέσω του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ,  άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ! Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ, στο μεταξύ, δεν φθάνει για τις ανάγκες του ΕΔΟΕΑΠ ούτε για τέσσερις μήνες, καθώς η δαπάνη για συντάξεις, μισθούς και περίθαλψη ξεπερνάει τα 4 εκατ. ευρώ τον μήνα.
Η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΣΥ, είτε παντελώς παραπλανημένη από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης είτε συνειδητά, δεν έχει καταθέσει καμία απολύτως πρόταση, και αυτό το χρησιμοποιούν οι καναλάρχες μέσω των επιστολών του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνου Κυριακόπουλου. Αντ’ αυτού, σε δημόσια συνεδρίαση της ΠΟΕΣΥ δηλώνουν πως «πιστεύουν» ότι το δάνειο θα «είναι δανεικό κι αγύριστο»!
Η χορήγηση δανείου, στο μεταξύ, προκαλεί τριγμούς και στις παρατάξεις της Νέας Δημοκρατίας, τους Ενωμένους Δημοσιογράφους και τους Αδέσμευτους Δημοσιογράφους. 
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ http://www.typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: