Ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που θα κατατεθούν, ο έλεγχος και η διαδικασία των ενστάσεων μπορεί να διαρκέσει από 1,5 έως 3 μήνες.
Απέρριψε το ΣτΕ τις αιτήσεις για «πάγωμα» του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών
Όπως προκύπτει, λοιπόν, λόγω του ότι τις άδειες διεκδικούν έξι υποψήφιοι, δεν θα γίνει δημοπρασία, αλλά ανάθεση, με το Δημόσιο να εισπράττει 35 εκατ. ευρώ (σε δέκα ισόποσες δόσεις) για κάθε μία άδεια.
Διέκοψαν το πρόγραμμα οι εργαζόμενοι στο Mega - Το αγωνιώδες μήνυμά τους 
Τη ροή της μετάδοσης του τηλεοπτικού προγράμματος διέκοψαν οι εργαζόμενοι του Mega , μεταδίδοντας τηλεοπτικό μήνυμα αγωνίας, κάνοντας λόγο για εξαπάτησή τους.
Όπως ανέφεραν στο τηλεοπτικό σποτ που μεταδόθηκε, «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν. Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο. Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο». 
Παρά το γεγονός ότι η αρχική τους πρόθεση ήταν να κάνουν κανονική εκπομπή, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.
Οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μη συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, οι μέτοχοι είχαν υποβάλει στις πιστώτριες τράπεζες το business plan για την εξυγίανση και επαναλειτουργία του ιστορικού τηλεοπτικού σταθμού και ανέμεναν την απάντηση. Ωστόσο, αυτή δόθηκε μόλις χθες, Τρίτη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος για τη σύνταξη των απαραίτητων νομικών εγγράφων.
Την ίδια ώρα εμπλοκή υπήρξε και με την εταιρεία μέσω της οποίας οι μέτοχοι θα συμμετείχαν στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, καθώς το ΕΣΡ δεν απάντησε στο αίτημά τους να εμφανίζεται η εν λόγω εταιρεία ως συνέχεια της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ. Ως εκ τούτου δημιουργείται νομική αβεβαιότητα για την απρόσκοπτη λειτουργία του σταθμού.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το νόμο, αν ένας σταθμός που εκπέμπει δεν λάβει μέρος στο διαγωνισμό, τότε έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει τηλεοπτικό πρόγραμμα έως και για 3 μήνες από την προκήρυξη των αδειών. Ο Ρ. Μορώνης αντιπρόεδρος του ΕΣΡ σε σχετική ερώτηση διευκρίνησε πως το διάστημα αυτό τελειώνει το Φεβρουάριο. Με απόφαση του ΕΣΡ, το σήμα οποιουδήποτε σταθμού, θα πρέπει να διακοπεί και η απόφαση αυτή να κοινοποιηθεί στην ΕΕΤΤ και στη Digea.
Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
Η ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το "κλείσιμο" του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του MEGA προς τις τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει».
Αποτελεί, επομένως, πρόκληση, τονίζει η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της, την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη, προσθέτει η ΕΣΗΕΑ.

Ν. Παππάς: Το ΕΣΡ έχει οργανώσει μια διαδικασία άρτια

Την πεποίθηση ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να γίνουν βήματα προς το μέλλον της τηλεοπτικής αγοράς διατύπωσε σήμερα λίγο μετά της λήξης της προθεσμίας για την υποβολή φακέλων για τις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς
Σύμφωνα με τον ίδιο: «Ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις και φαίνεται ότι είναι θετικές. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει οργανώσει μία διαδικασία άρτια, μία διαδικασία συμπαγή και σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Νομίζω ότι πάρα πολύ γρήγορα θα περάσουμε σε μία φάση, όπου και το τηλεοπτικό τοπίο θα είναι ρυθμισμένο και με τις προοπτικές της αύξησης της διαφημιστικής αγοράς και με βάση τον ισχύοντα νόμο θα έχουμε και αύξηση των θέσεων εργασίας στην τηλεόραση». 
Ο κ. Παππάς τόνισε, επίσης, ότι: «Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις λοιπόν, η τηλεοπτική αγορά, το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα να ξεκινήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για το μέλλον, τα οποία αφορούν και τις καινούργιες τεχνολογικές εξελίξεις. Νομίζω ότι αποδεικνύεται ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση και η εγρήγορση και η ετοιμότητα από τους θεσμικούς παράγοντες και τις ρυθμιστικές αρχές όλα είναι εφικτά».