Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2007

"Το 10". ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ Alpha

Ένα μυθιστορηματικό αριστούργημα, "Το 10", έκανε ήδη πρεμιέρα από την τηλεόραση του Alpha. Πρόκειται για το ημιτελές έργο του Μ. Καραγάτση, που αν και ανολοκλήρωτο, ο συγγραφέας έχει προλάβει να κάνει πλήρη «χαρτογράφηση» του ιστορικού και κοινωνικού τοπίου της μεταπολεμικής Ελλάδας. Το έργο εστιάζει σε μια γειτονιά του Πειραιά του 1957 και στους συνένοικους ενός παλιού εργοστασίου, το οποίο έχουν μετατρέψει σε πολυκατοικία.
Πιστεύουμε ότι το σήριαλ, που θα μεταδίδεται κάθε Πέμπτη στις 10 μ.μ., θα έχει ήδη κερδίσει τους τηλεθεατές, αφού ξεφεύγει από τα τετριμμένα και επιχειρεί να δώσει μια άλλη, διαφορετική ματιά, στην εποχή. Τη νοσταλγική ματιά μιας δύσκολης, μα και τόσο μαγευτικής 10ετίας, δοσμένη με κινηματογραφικό τρόπο, μουσική επένδυση από την Ελένη Καραϊνδρου και ιδιαίτερα προσεγμένους και προσαρμοσμένους διαλόγους, κυριολεκτικά, μιας ξεχασμένης περιόδου. Για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχει επιλεγεί η "αφρόκρεμα" των Ελλήνων ηθοποιών: Δημήτρης Καταλειφός, Ρένη Πιττακή, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Μαρία Ναυπλιώτου, Ράνια Οικονομίδου, Μαρία Πρωτόπαππα, Λυδία Φωτοπούλου, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Σωτήρης Χατζάκης, Ειρήνη Ιγγλέση, Λένα Κιτσοπούλου, Θάλεια Ματίκα, Χρήστος Στέργιογλου, Ελισάβετ Νασλίδου, Βάνα Παρθενιάδου, Ιωσήφ Πολυζωίδης, Γιώργος Μωρόγιαννης, Δημήτρης Πουλικάκος, Δανάη Σκιάδη, Μαρία Ζορμπά, Δημήτρης Ήμελλος, Κόρα Καρβούνη, Μαρίσα Τριανταφυλλίδη.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Πηγή Δημητρακοπούλου, τους διαλόγους ο Γιώργος Κρητικός ("Εν Ιορδάνη", "Θα τον βρεις τον δάσκαλό σου") και το σενάριο συνυπογράφουν η Μαίρη Ζαφειροπούλου και ο Σταύρος Καλαφατίδης. ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ, ΔΕΙΤΕ ΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: