Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Με την "Πρωτοβουλια για την Ανατροπη " υποψηφιος ο Γιωργος Φιλιππακης

Copy & Paste:http://www.anapodos.com
Μια  σημαντική   είδηση  που έχει άμεση σχέση με τις επικείμενες  εκλογές στην ΕΣΗΕΑ στις 3 και 4 Ιουνίου 2015  κυκλοφορεί στους δημοσιογραφικούς κύκλους.
Ο γνωστός   δημοσιογράφος  Γιώργος Φιλιππάκης  ο οποίος μέχρι τώρα  συμμετείχε στην παράταξη της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας η οποία στηριζόταν από το ΠΑΜΕ  Τύπου  και  ΜΜΕ αποχώρησε από τη συγκεκριμένη παράταξη  και συνεργάζεται με τους συναδέλφους του της  παράταξης  Πρωτοβουλία  για την Ανατροπή.
Οπως είναι γνωστό ο Γιώργος Φιλιππάκης  εκλέχτηκε για πρώτη φορά  στο Διοικητικό Συμβούλιο  της ΕΣΗΕΑ στις εκλογές του  2011. Στις εκλογές του  2013  μετά την παραίτηση του  Παναγιώτη Ράμμου  ανέλαβε καθήκοντα και πάλι στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ   όπου και παραμένει μέχρι και σήμερα .
Ο  γνωστός  συνάδελφος  που διακρίνεται για την εντιμότητα και την αγωνιστικότητά του  για προσωπικούς αλλά και πολιτικούς λόγους όπως μάθαμε  είχε ενημερώσει εδώ και αρκετό καιρό την παράταξη  της  Δημοσιογραφικής Συνεργασίας  για την αποχώρησή του  από αυτήν.
Στο παρελθόν είχε  εκλεγεί  αρκετές φορές σαν εργασιακός εκπρόσωπος  στο Μικτό  Συμβούλιο  της Ενωσης  από τους εργασιακούς χώρους της εφημερίδας Επικαιρότητα και τους τηλεοπτικούς σταθμούς του  ΣΤΑΡ  και του  ΑΛΤΕΡ .
Ηταν από τους πρωτεργάτες  της κατάληψης  του τηλεοπτικού Σταθμού  ΑΛΤΕΡ  συμμετέχοντας  στην εξαμελή επιτροπή κατάληψης κάτι  που έγινε για πρώτη φορά  σε τηλεοπτικό σταθμό  στις 10  Νοεμβρίου του  2011  στην Ελλάδα αλλά και σε  άλλη ευρωπαική χώρα .
Σαν συνδικαλιστής  στο δημοσιογραφικό χώρο  για όλους εμάς που τον γνωρίζουμε χρόνια  θεωρείται ιδιαίτερα δυναμικός  ενώ αγωνίσθηκε διώχθηκε και φυλακίσθηκε  στα χρόνια της Χούντας  στο  ΕΑΤ - ΕΣΑ
στο ΚΕΣΑ  - Κέντρο  Εκπαίδευς Στρατιωτικής  Αστυνομίας -  και  σε άλλα στρατόπεδα  της Χούντας .
Στην  εξέγερση του Πολυτεχνείου  ήταν μέλος  της Συντονιστικής  Επιτροπής  κατάληψης  και υπέυθυνος  της  περιφρούρησης και του Ραδιοφωνικού Σταθμού  του Πολυτεχνείου .
Από την  πρώτη  στιγμή που  έπεσε  το μαύρο στην ΕΡΤ  -  στις  11 Ιουνίου  του 2013  -  στάθηκε στο πλευρό των   εργαζόμενων της ΕΡΤ σαν αλληλέγγυος  και κάλυπτε  το αστυνομικό  ρεπορτάζ  στο Ραδιόφωνο και την τηλεόραση .
Από τις 7 Νοέμβρη του 2013  μέρα που μπήκαν τα ΜΑΤ  μέσα  στο κτίριο της ΕΡΤ  βρέθηκε δίπλα στους συναδέλφους του δημοσιογράφους αλλά και στην ΠΟΣΠΕΡΤ στο  Ραδιόφωνο της  ΕΡΤ ΟΠΕΝ  με ρεπορτάζ και εκπομπές  ενώ  έβγαινε καθημερινά στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη .
Ο Γιώργος  Φιλιππάκης  όπως όλοι γνωρίζουν  είναι το δεύτερο στέλεχος του  ΠΑΜΕ  Τύπου  και ΜΜΕ  μετά την συναδέλφισσα  Πόπη Χριστοδουλίδου  που  αποχώρησε  από τη Δημοσιογραφική Συνεργασία .
Στην επικοινωνία  που είχε  ο  anapodos μαζί του μας είπε  ότι  στόχος του είναι  μαζί με τους  συναδέλφους της  Πρωτοβουλίας  για την Ανατροπή  να  υπάρξει μια  ΕΣΗΕΑ  που να ελέγχεται  πραγματικά από τους δημοσιογράφους  και όχι  από τους  εργοδοτικούς  όπως είναι η πλειοψηφία  σήμερα της ΕΣΗΕΑ .

Πιρανχας

Δεν υπάρχουν σχόλια: