Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΠΟΣΠΕΡΤ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ MEGA ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ

Αγία Παρασκευή, 05-05-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ MEGA ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
Η ΠΟΣΠΕΡΤ στέκεται δυναμικά αλληλέγγυα στους συναδέλφους μας εργαζόμενους των ιδιωτικών ΜΜΕ, που αυτό τον καιρό ζουν στην ανασφάλεια, χωρίς καμία ενημέρωση και οι περισσότεροι εκτός των μεγάλων μειώσεων στους μισθούς, ατομικές συμβάσεις, καθυστέρηση πληρωμών, διατρέχουν και τον μεγάλο κίνδυνο των απολύσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Τα σχέδια της κυβέρνησης για έλεγχο της ενημέρωσης μέσω ακόμα και των νομοθετικών ρυθμίσεων, βρίσκουν ως άλλοθι οι «νταβατζήδες» της ενημέρωσης για να ενσπείρουν το φόβο και να χρησιμοποιήσουν τους εργαζόμενους, ώστε από τη μεριά τους να εκβιάσουν την κυβέρνηση, πάντα για το συμφέρον τους, όπως έκαναν μέχρι σήμερα. 
Ειδικότερα συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους του MEGA μαζί με την ΕΤΙΤΑ και την ΕΣΗΕΑ, είναι ο πρώτο σταθμός που απειλείται, που απλήρωτοι από τις 15 Μαρτίου και χωρίς καμία ενημέρωση συνεχίζουν να διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία με καταβαλλόμενο μισθό !
Οι εργοδότες του MEGA, που έχουν μηνυθεί από τους εργαζόμενους και εκκρεμεί το αυτόφωρο τους που είναι διαρκές, ξεχνούν την προσφορά των εργαζομένων και θεωρούν ότι μπορεί σε αυτούς να τους αναθέσουν το ρόλο της «Ιφιγένειας», προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους και να αναδείξουν τα όποια λάθη και την αδράνεια της κυβέρνησης για λύση αυτών των προβλημάτων.
 Ξεκαθαρίζουμε προς όλους, κυβέρνηση, ΕΙΤΗΣΕΕ, συστημικά μέσα ενημέρωσης και λοιπούς συνδαιτυμόνες ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση, δεν θα γίνουν μέρος της κρίσης, δεν αποδέχονται ρόλους και απαιτούν τα δεδουλευμένα τους (MEGA, ALPHA κλπ) και τα δικαιώματά τους.
Είναι ύστατη ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες που τους αναλογούν.
 Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΣΠΕΡΤ και τα σωματεία μέλη της σε συνεργασία με τα σωματεία των δημοσιογράφων, θα σταθούν δίπλα και μαζί με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους στο MEGA και όπου αλλού χρειαστεί, ενάντια στα συμφέροντα, στις δολοπλοκίες και τα σχέδια των καναλαρχών και εργολάβων της ενημέρωσης και ενάντια στις νομοθετικές αστοχίες (;) και τη συνεχιζόμενη απάθεια της κυβέρνησης.
 Έχουμε ζητήσει ΠΟΣΠΕΡΤ και ΕΤΙΤΑ τριμερή από το Υπουργείο (28/4/2016) για τα τεκταινόμενα στο MEGA και αναμένουμε άμεση συνάντηση και λύση.
 Ο αγώνας των εργαζομένων θα είναι ανυποχώρητα διεκδικητικός μέχρι το τέλος.
 Στηρίζουμε τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων του MEGA, για όλη τη διάρκειά τους και την έντασή τους και απαιτούμε εδώ και τώρα ειλικρινή ενημέρωση και άμεσες λύσεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια: