Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

ΕΣΗΕΑ: Απεβίωσε ο Φάνος Κωνσταντινίδης

22.08.2017 17:33
      Απεβίωσε σήμερα ο βετεράνος Κύπριος δημοσιογράφος και αντεπιστέλλον μέλος της Ενώσεως Φάνος Κωνσταντινίδης.
      Ο Φάνος Κωνσταντινίδης γεννήθηκε στο Μηλικούρι της Κύπρου το 1930. Φοίτησε στο Παγκύπριο Γυμνάσιο και στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λάρνακας. Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1952 στην Κύπρο ενώ από το 1959 και για πολλές δεκαετίες υπήρξε ανταποκριτής των ελληνικών εφημερίδων: «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»,  «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ», «ΣΗΜΕΡΙΝΑ», «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», «24 ΩΡΕΣ» καθώς και του «ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ». Επίσης, εργάστηκε σε πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια της Κύπρου.
     Ο Φάνος Κωνσταντινίδης τιμήθηκε για την πολύχρονη και ευδόκιμη σταδιοδρομία του από το Ίδρυμα Μπότση το 2000, και από την Ελληνική Πρεσβεία στη Λευκωσία το 2005, γιατί με τις αναλύσεις του ενημέρωνε έγκυρα και υπεύθυνα τον Ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στο εθνικό θέμα και τα γεγονότα στην Κύπρο.
     Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τη λατρεμένη του σύζυγο και τις αγαπημένες του κόρες. Αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στη δημοσιογραφία και την ενημέρωση. Ο Φάνος Κωνσταντινίδης εργάστηκε με σθένος, ήθος και μαχητικότητα σε όλο του το βίο έχοντας κατακτήσει την αναγνώριση και την εκτίμηση όλων των συναδέλφων.
     Η κηδεία του Φάνου Κωνσταντινίδη θα γίνει την Πέμπτη, 24  Αυγούστου 2017 , στις 4:15 μμ από την εκκλησία Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: