Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

"Η ΕΣΗΕΑ παραλύει. Συγκαλύπτει το σκάνδαλο ΤΣΠΕΑΘ. Χειραγωγεί το Πειθαρχικό"

Σχετικά με τις δραματικές εξελίξεις για τη συγκρότηση προεδρείου στο δ.σ. της ΕΣΗΕΑ, τις ευθύνες της για το ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ, αλλά και τις ευθύνες του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της σχετικά με την παραπομπή Καπράνου σε αυτό, σας παραθέτουμε, αυτούσια, την παρακάτω ανακοίνωση, που εκδόθηκε αμέσως μετά την τελευταία συνεδρίαση του δ.σ.:

«ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»
Αθήνα, 25/9/2007

Ποιοι ευθύνονται για την παράλυση της ΕΣΗΕΑ
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση συγκάλυψης του σκανδάλου με το κρυφό «δομημένο» ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ. Την ώρα που η κυβέρνηση πριονίζει το κύρος τού επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες κ. Γ. Ζορμπά και «εξαϋλώνει» αρχιτέκτονες του σκανδάλου (βλ. απόσυρση Κουρή, Τσουπίδη κ.α.) οι παρατάξεις Σόμπολου – Τσαλαπάτη της πλειοψηφίας των 6 συμβούλων στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συμβάλουν ανάλογα:


1. Παραμένει αναπάντητο από τις 8/8/2007 το γραπτό αίτημα Ζορμπά να δοθούν στην Αρχή, προκειμένου να αξιοποιηθούν για την κατάρτιση του πορίσματος για το ΤΣΠΕΑΘ, όλα τα στοιχεία για τα πεπραγμένα Καπράνου που διαθέτει η ΕΣΗΕΑ.
2. Επίσης χωρίς ανταπόκριση παραμένει –από τις 10/9- η δραματική επιστολή – προειδοποίηση του συναδέλφου Κώστα Τσουπαρόπουλου, εκπροσώπου της ΕΣΗΕΑ στη διοίκηση του ΤΣΠΕΑΘ (μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με το κρυφό ομόλογο), με την οποία, υπό το φως των αποκαλύψεων για τους λογαριασμούς Καπράνου, ζητούνται από το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ να λάβει επείγοντα μέτρα –μεταξύ των οποίων και νομικές παρεμβάσεις της Ενωσης- ώστε να διασφαλιστεί η περιουσία του Ταμείου και να προστατευτούν τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
3. Γίνεται προσπάθεια χειραγώγησης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ώστε να μην ελεγχθεί (και) η αντικαταστατική συμπεριφορά του κ. Καπράνου.

Σε αυτό το κλίμα συναλλαγής και σκόπιμων παραλείψεων αποτελεί προκλητική κορύφωση η επιχείρηση επιβολής διαδόχου του Καπράνου στο ΤΣΠΕΑΘ με τη συναίνεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης. Οι παρατάξεις Σόμπολου – Τσαλαπάτη, που στήριξαν ουσιαστικά μέχρι τέλους τον Καπράνο, υποστηρίζουν τώρα κοινό υποψήφιο, κρατώντας ταυτόχρονα τις Ενώσεις των ασφαλισμένων στο ΤΣΠΕΑΘ στο απόλυτο σκοτάδι.

Η τακτική αυτή αποδεικνύει ποιοι είχαν και έχουν συμφέρον να βυθίζεται η ΕΣΗΕΑ στην ανυπαρξία και στην αδράνεια. Αποδεικνύει ότι η πλειοψηφία των «6», που κυβέρνησε την ΕΣΗΕΑ την τελευταία διετία, στηρίζεται σε κοινά και ορατά πλέον συμφέροντα και κέντρα.
Επίσης αποδεικνύει την ανάγκη ανασυγκρότησης της ΕΣΗΕΑ σε δημοκρατική και αγωνιστική κατεύθυνση, ανεξάρτητη από τη κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» εξαρχής υποστήριξε δημοσίως ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκρότηση ενός ψευδεπίγραφου «αντιπροσωπευτικού» προεδρείου του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπό τον Π. Σόμπολο, που –όπως αποδείχθηκε την προηγούμενη περίοδο- αποτελεί άλλοθι και μεταμφίεση της συγκυβέρνησης του κ. Σόμπολου και του κ. Τσαλαπάτη.

Αναζητήσαμε εναλλακτική πρόταση για τη συγκρότηση προεδρείου στην Ενωση. Απευθυνθήκαμε στους δύο συναδέλφους της «Μαχόμενης Δημοσιογραφίας» στο Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ, ώστε από κοινού (με 5 ψήφους, έναντι 4 που έχει λάβει η υποψηφιότητα του κ. Σόμπολου) να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις για προεδρείο ανεξάρτητο από την κυβερνητική κηδεμονία και τις εργοδοτικές μεθοδεύεις. Η πρόταση αυτή, που θα μπορούσε να αμφισβητήσει την αδιέξοδη προοπτική μιας νέας εποχής Σόμπολου στην ΕΣΗΕΑ, δημιουργώντας νέα δεδομένα για όλες τις πλευρές, δεν έχει ακόμα –όχι με δική μας ευθύνη- απαντηθεί θετικά.

Σημειώνουμε ότι η «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ – ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ» σε όλες τις συνεδριάσεις του νέου Δ.Σ. δεν διεκδίκησε την θέση προέδρου της ΕΣΗΕΑ, προτάσσοντας την ανάγκη ενωτικής λύσης. Εμείς θα επιμείνουμε σε αυτή την κατεύθυνση ώστε η ΕΣΗΕΑ να αποκτήσει φερέγγυα ηγεσία, ικανή να ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις απειλές κυβέρνησης και εργοδοτών που διαλύουν εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικά δικαιώματα (ιδίως των νέων συναδέλφων) και διαστρέφουν το δικαίωμα
των πολιτών στην έντιμη και σοβαρή ενημέρωση.

Δεν θα παρακολουθήσουμε την παραπολιτική, την ίντριγκα και τις πελατειακές σχέσεις με διάφορα κέντρα εξουσίας. Είναι ώρα ευθύνης για μια νέα πορεία της ΕΣΗΕΑ, που ασφαλώς έχει ως προϋπόθεση την κινητοποίηση των ίδιων των δημοσιογράφων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΣΗΕΑ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

4 Σχόλια ) - Προβολή Αρχικής Ανάρτησης
Εμφάνιση σχολίων

Ο/Η rellos15 είπε...
ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΝ
ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
[ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1981] Ο Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
ΑΝΕΛΑΒΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ
[ΕΚΛΕΙΣΕ ] ΠΟΣΟΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ
700,000 ΤΟΝΟΥΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΕΝΩ Η ΟΛΑΝΔΙΑ [ΕΚΛΕΙΣΕ] 10,000,000
ΤΟΝΟΥΣ ΕΤΗΣΙΩΣ
Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΟΦΕΙΛΕΤΕ
ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΕΠΙ 22 ΧΡΟΝΙΑ ΓΛΕΝΤΟΥΣΑΝ
ΣΤΗΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΙ ΟΥΔΕΙΣ ΔΕΝ ΑΥΞΗΣΕ
ΤΗΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
[ΠΕΡΙΠΟΥ 190 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ]
ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΥΡΙ ΠΑΓΩΤΑ Κ.Λ.Π ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
ΓΙΑΥΤΟ Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΛΥΨΕ
ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ
ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙ
ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΑΤΘΙΑ Ως ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ [ PIT BULL]
MΟRE ON www.youtube.com/nemesisrellos
ΑΣΥΜΜΕΤΡΟΣ ΑΠΕΙΛΗ ΣΥΜΜΕΤΡΙΚΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ

28 Σεπτέμβριος 2007 2:45 μμ


Ο/Η Ανώνυμος είπε...