Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 1/3/1999 ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΛΑΟ-Μέρος 1ο

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Στις 16 Φεβρουαρίου 19999 ο ηγέτης των Κούρδων ΑΜΝΤΟΥΛΑΧ ΟΤΖΑΛΑΝ που έχει μεταφερθεί στην Κένυα, παραδίδεται στους Τούρκους από την ξενόδουλη κυβέρνηση του ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ.
Αμέσως, πνευματικοί άνθρωποι του τόπου μας (διανοούμενοι, συγγραφείς, καλλιτέχνες και πανεπιστημιακοί) οργανωθήκαμε αυθόρμητα και με "στρατηγείο" το γραφείο του ΛΑΚΗ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ στο Κολωνάκι, αποφασίσαμε να υψώσουμε φωνή αντίστασης και αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού.
Στους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας θα αναφέρω ενδεικτικά τους ΘΑΝΟ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ, ΜΑΡΩ ΔΟΥΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ, ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΗ, ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗ...


Μέσα σε λίγες μέρες και μετά από ανελέητο "πόλεμο" από την τότε κυβερνητική εξουσία, η "ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ" (όπως ονομάστηκε) κατάφερε να οργανώσει ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ συμπαράστασης στον αγώνα του κουρδικού λαού, την Δευτέρα 1η ΜΑΡΤΙΟΥ 1999, στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Δεκάδες χιλιάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν ανέλπιστα και συμμετείχαν κατακλύζοντας την πλατεία και τους γύρω δρόμους, αποχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η συμμετοχή των σπουδαίων από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού υπήρξε πρωτόγνωρη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν δεσμευθεί για ζωντανή κάλυψη και ενώ μαγνητοσκοπήθηκε (απόδειξη οι γερανοί με κάμερες) το Μουσικό Συλλαλητήριο ΔΕΝ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ τηλεοπτικά μετά από ...υψηλές παρεμβάσεις.
Τα πλάνα που παρακολουθείτε και μεταδίδονται για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ (σε δύο μέρη) αφιερώνονται στον αγώνα κάθε αγωνιζόμενου λαού για αυτοδιάθεση

Δεν υπάρχουν σχόλια: