Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ: ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ-"Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΜΕΛΙΝΑ ΤΟΥ" 13/4/1992 Α...

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: Ο Δήμος Πειραιά, στις 13/4/1992, με μία λιτή εκδήλωση (αρχικώς στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και τελικώς -λόγω του πλήθους- στο "ΣΙΝΕΑΚ") τίμησε την ΜΕΛΙΝΑ του Πειραιά.  Δήμαρχος, τότε, ο φίλος και συναγωνιστής της από τα παλαιά ΣΤΕΛΙΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ και πρόεδρος δ.σ. η αγαπημένη ΝΙΤΣΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ, οι οποίοι και προλόγισαν την εκδήλωση.  
Κύριος ομιλητής, ο αγαπημένος Πειραιώτης φίλος της ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ, δημοσιογράφος-επιφυλλιδογράφος, κριτικός, μεταφραστής, λογοτέχνης και θεατρικός σκηνοθέτης.
Πλάι στην απαστράπτουσα ΜΕΛΙΝΑ, ο αιώνιος αγαπημένος της ΖΥΛ ΝΤΑΣΣΕΝ, φυσικά η ΔΕΣΠΩ (της) ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ, οι επίσης απαστράπτουσες ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ, ΖΩΗ ΛΑΣΚΑΡΗ, ΚΑΤΙΑ ΔΑΝΔΟΥΛΑΚΗ, ο θεατρικός συγγραφέας, δημοσιογράφος και ακαδημαϊκός ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ/"ΣΤΕΛΛΑ", ταινία-σύμβολο με συμπρωταγωιστή της ΜΕΛΙΝΑΣ, τον ΓΙΩΡΓΟ ΦΟΥΝΤΑ, ο οποίος παρέστη διακριτικά στην τιμητική βραδιά.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, επίσης, πολλά σημαίνοντα -τότε- στελέχη του ΠΑΣΟΚ καθώς και η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 είναι της Κορίνας Ξυπολιτίδου, ενώ το μεγαλύτερο καλύφθηκε από το TVMagic, τοπικό κανάλι που λειτούργησε με έδρα τον Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια: