Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Ωμές απειλές Γιούνκερ εν' όψει εκλογών: Μνημόνιο αλλιώς η Ε.Ε. θα αντιδράσει «διαφορετικά»

Copy & Paste: http://news.in.gr
Σκληρή προειδοποίηση πριν τις κάλπες

Γιούνκερ: Να τηρηθεί το μνημόνιο, αλλιώς η ΕΕ θα αντιδράσει «διαφορετικά»

Στρασβούργο
Εν όψει των ελληνικών εκλογών, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ανέφερε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να σεβαστεί τους όρους του μνημονίου, ειδάλλως η «αντίδραση της ΕΕ μπορεί να είναι διαφορετική». 
«Έχουμε συμφωνήσει ένα πρόγραμμα, το οποίο και πρέπει να γίνει σεβαστό από όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις. Αυτή τη φορά πρέπει να αντιληφθούμε όλοι πως μιλάμε σοβαρά και απαιτούμε σεβασμό των διακανονισμών που έχουν γίνει» τόνισε.
«Εάν αυτή τη φορά δεν τηρηθούν οι προϋποθέσεις, η αντίδραση της ΕΕ και της Ευρωζώνης θα είναι διαφορετική» είπε ο Γιούνκερ.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για την Κατάσταση της Ένωσης στην Ευρωβουλή, ο Γιούνκερ ανέφερε επίσης πως οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι. για την ελληνική κρίση «ήταν πολύ δύσκολες« είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Η Επιτροπή, είπε, δέχθηκε επιθέσεις από πολλές πλευρές για την στάση της.
«Η Κομισιόν εμπλέκεται πολύ στενά στην αναζήτηση λύσης» τόνισε. «Για εμάς, δεν ήταν επιλογή η αποτυχία. Για εμάς, ήταν πολύ σημαντικό να πούμε καθαρά ότι το Grexit δεν ήταν λύση» τόνισε.
«Και είπα επίσης στον κ. Τσίπρα ότι αυτό δεν σήμαινε πως η Ελλάδα θα διασωζόταν με κάθε κόστος. Έπρεπε να του καταστήσω σαφές πως το Grexit ήταν πιθανότητα, αλλά όχι επιλογή» υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: