Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Κωνσταντοπούλου: Δεν εμπλέκομαι στα εξοπλιστικά - Δέχομαι αήθη επίθεση από μέλη της πρώην κυβέρνησης (video)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για «λάσπη» που δέχεται από μιντιακά κέντρα, τα οποία έχουν σχέση με τους Τσίπρα, Παππά και Παυλόπουλο. Παράλληλα, απάντησε στον Π. Καμμένο, τονίζοντας πως δεν έχει επί της ουσίας τίποτα να της προσάψει για την υπόθεση των εξοπλιστικών, καθώς ήταν πλήρως ενήμερος για την έκβαση της
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ώστε να απαντήσει στον Π. Καμμένο, που άφησε υπόνοιες για εμπλοκή της στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών, η Ζ. Κωνσταντοπούλου έβαλλε κατά μελών της προηγούμενης κυβέρνησης και επεσήμανε πως δεν υπήρξε σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Δέχθηκα επίθεση από μιντιακά κέντρα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για προσωπική επίθεση που εκπορεύεται από μιντιακά κέντρα τα οποία έχουν σχέση τόσο με τον πρώην πρωθυπουργό και το περιβάλλον του καθώς και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους διαδικτυακούς ιστότοπους Periodista και Olympia.gr υποστηρίζοντας ότι ο πρώτος σχετίζεται με τον Α.Τσίπρα και τον Ν.Παππά και ο δευτερος με τον Πρ.Παυλόπουλο ενώ αναφέρθηκε και στα μέσα ενημέρωσης των αδελφών Κουρή που φιλοξένησαν τις καταγγελίες του Π.Καμμένου .

Ο Καμμένος είχε λάβει αντίγραφα της δικογραφίας

Η κ. Κωνσταντοπούλου «άδειασε» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος νωρίτερα σήμερα δήλωσε πως θα πρέπει να βγει στο φως η υπόθεση των εξοπλιστικών.
Ο Π. Καμμένος «είχε από τις 5 Μαρτίου λάβει αντίγραφα τη δικογραφίας για την οποία με εγκαλεί» δήλωσε και πρόσθεσε πως «εγώ ζήτησα την συνεργασία του υπουργείου με όλες τις αρμόδιες επιτροπές» και «έφτιαξα μία ειδική επιτροπή της Επιτροπή Αλήθειας που ασχολήθηκε ειδικά με το κομμάτι του χρέους που δημιουργήθηκε από τις συμβάσεις της μίζας και της διαφθοράς. Αυτή (σ.σ. τα εξοπλιστικά) είναι η μόνη δικογραφία για την οποία ο κ.Καμμένος ζήτησε και πήρε αντίγραφα. Γιατί δεν διαβίβασε στην επιτροπή αλήθειας του χρέους ό,τι έκρινε αυτός απαραίτητο;» διερωτήθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Δεν αξιοποιήθηκε η υπόθεση Siemens

Αναφερόμενη στην υπόθεση Siemens και την προσαγωγή Στουρνάρα, τόνισε ότι «την ανέσυρα από τα συρτάρια, αλλά δεν μπορώ να πω γιατί δεν έγιναν τα δέοντα από την κυβέρνηση. Έκανα ότι μπορούσα για να προσαχθεί ο Στουρνάρας, αλλά αυτό το σαμποτάρισαν όλα τα κόμματα της Βουλής, πλην κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κομμάτι της Λαϊκής Ενότητας. Μπορούσε να αξιοποιηθεί το θέμα των εξοπλιστικών, μπορούσαμε να αξιώσουμε ακόμα και την ακύρωση με πλήρη επιστροφή του οικονομικού τιμήματος».

Δεν υπήρξε σύγκρουση με τη διαπλοκή

Τέλος, υποστήριξε πως παρά τις δεσμεύσεις της, η κυβέρνηση « δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή» και πρόσθεσε ότι «δημιουργήθηκε μια νέα εποχή διαπλοκής και το λέω αυτό χωρίς να τσουβαλιάζω. Συνολικά πάντως δεν υπάρχει σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: