Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛ. ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Κυρ. 5/12/15 - 17:47)
ΑΘΛΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ
Ολοκληρώθηκε, γύρω στις 17:00 μ.μ ,το απόγευμα της Κυριακής (6/12), η πορεία στην Αθήνα, από τα Προπύλαια μέχρι τη Βουλή, στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και στα επτά χρόνια από τη δολοφονία του με πυρά αστυνομικών.
Στη συγκέντρωση και την πορεία συμμετείχε μπλοκ της ''Λαϊκής Ενότητας'', με επικεφαλής τον Παν. Λαφαζάνη και πολλά κεντρικά στελέχη της, όπως και μπλοκ της ''ΑΝΤΑΡΣΥΑ'' και άλλων οργανώσεων της Αριστεράς.
Να σημειωθεί ότι η συγκέντρωση και η πορεία πραγματοποιήθηκαν υπό συνθήκες αστυνομικής τρομοκρατίας και κάτω από τον κατευθυνόμενο φόβο ''επεισοδίων'', σε ένα σιδερόφρακτο και πλήρως αποκλεισμένο  από τα ΜΑΤ κέντρο, στο οποίο δεν εκινείτο τίποτα, οι δρόμοι του ήταν όλοι κλειστοί, ενώ αυθαίρετα κλειστοί παρέμεναν και οι γύρω σταθμοί του μετρό και του ηλεκτρικού.
Δημοσιογραφικοί κύκλοι τόνιζαν, ότι τέτοια μακάβρια εικόνα στην Αθήνα δεν έχουν, μάλλον, ξαναδεί, με ένα ελικόπτερο να είναι μόνιμα πάνω από το κέντρο και να βουίζει εκνευριστικά η μηχανή του στα αυτιά των συγκεντρωμένων.
Παρ' όλη αυτήν την τρομακτική κατάσταση αποκλεισμού, η συγκέντρωση και η πορεία, χάρις στη θέληση των ηρωικών διαδηλωτών που τόλμησαν να φτάσουν στο κέντρο, εξελίχθηκαν απολύτως ειρηνικά, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν αντιμνημονιακά συνθήματα και συνθήματα κατά τουαυταρχισμού και της διαχρονικής κυβερνητικό – αστυνομικής αυθαιρεσίας.
ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ  
Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, δυστυχώς, για άλλη μια φορά παρουσίασαν εντελώςπαραμορφωτικά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο με ιδιαίτερα ''υποτιμητικές'' και επιτιμητικές'' αναφορές στην Λαϊκή Ενότητα, δείχνοντας την βαθύτατη συστημική προκατάληψη τους. Χαρακτηριστικό δείγμα, το άθλιο ρεπορτάζ του Αθηναϊκού (κυβερνητικού) Πρακτορείου, αλλά και για παράδειγμα το ρεπορτάζ του in.gr, το οποίο αντιγράφει, περίπου, το Αθηναϊκό Πρακτορείο και για άλλη μια φορά δείχνει την προκατάληψη του απέναντι σε εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες που του είναι μάλλον ενοχλητικές.  
ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Πορείες τη μνήμη του δολοφονηθέντος 15χρονου Αλέξη πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις: ΘεσσαλονίκηΒόλοςΑγρίνιοΤρίκαλαΚαρδίτσαΛιβαδειάΛαμίαΛάρισαΟρεστιάδαΣάμος,ΧανιάΗράκλειοΚομοτηνήΡόδοςΠάτρα.
Συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσει στις 17:00 μμ στα Προπύλαια και ο λεγόμενος ''Αντιεξουσιαστικός'' χώρος.
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΕΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: