Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Η ΛΑ.Ε ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΛΠ

Copy & Paste: http://iskra.gr
(Τετ. 6/1/16 – 12:45)
Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016
---000_LAE_Fota_Piraeus
Μεγάλημαχητική και γεμάτη παλμό συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε, στο πλαίσιο της γιορτής των Φώτων στον Πειραιά, η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε).
Μαζί με τη ΛΑ.Ε συγκέντρωση και διαμαρτυρία πραγματοποίησαν και τα σωματεία λιμενεργατών του Λιμανιού του Πειραιά (ΟΛΠ), ενώ δίπλα συγκεντρώθηκαν και αγωνιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η διαμαρτυρία της ΛΑ.Ε εστρέφετο κατά των περικοπών συντάξεων και ενάντια στην εγκληματική πώληση του λιμανιού του Πειραιά.
Από τις 9 το πρωί άρχισε να συγκροτείται το μπλοκ διαμαρτυρίας της ΛΑ.Ε στο γωνιακό χώρο έξω από το κτήριο του ΝΑΤ και απέναντι από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, όπου πραγματοποιείτο η επίσημη δοξολογία των Φώτων.
Μέχρι τις 10 το πρωί ο χώρος αυτός είχε πλημμυρίσει από κόσμο και η ατμόσφαιρα δονείτο από συνθήματα ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης για την περικοπή των συντάξεων και έναντι στο ξεπούλημα του λιμανιού του Πειραιά.
Χαρακτηριστικά συνθήματα που ακούγαμε στη διαμαρτυρία ήταν:
Μ' αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση
Πουλάτε το λιμάνι, πουλάτε τη ΔΕΗ, στο τέλος θα πουλήσετε και την Ακρόπολη
Μια νύκτα μαγική, σαν την Αργεντινή, να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιος θα μπει”.
Τα συνθήματα της συγκέντρωσης της ΛΑ.Ε ηχούσαν πιο έντονα με την έξοδο των επισήμων μετά το τέλος της λειτουργίας στην Αγία Τριάδα.  
Στη συνέχεια η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε πορεία, που έφτασε μέχρι τον πεζόδρομο της Ακτής Μιαούλη, ακριβώς απέναντι από την εξέδρα στο λιμάνι του Πειραιά, πάνω στην οποία πραγματοποιείτο η τελετή της ρίψης του σταυρού.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδ. Δρίτσας, που εκπροσωπούσε, υποτίθεται, την κυβέρνηση, δεν προσήλθε στη δοξολογία και έφτασε καθυστερημένα, εν μέσω έντονων αυθόρμητων λαϊκών αποδοκιμασιών, στο χώρο της εξέδρας στο λιμάνι, ενώ έφυγε “λάθρα” από την άλλη πλευρά του λιμανιού και όχι με την πομπή, προφανώς για να αποφύγει το πλήθος του λαού που είχε έλθει για την τελετή ρίψης του σταυρού αλλά και τους συγκεντρωμένους.
Οι συγκεντρωμένοι, μετά το τέλος της τελετής, κατευθύνθηκαν σε πορεία μέσα από τους δρόμους του Πειραιά μέχρι έξω από το Δημοτικό Θέατρο, όπου υπήρχε δεξίωση του Δήμου προς τους επισήμους και στη συνέχεια διαλύθηκαν.  
Να σημειώσουμε ότι απέναντι στους συγκεντρωμένους της ΛΑ.Ε, ο λαϊκός κόσμος που είχε προσέλθει στη δοξολογία των Φώτων και για την τελετή ρίψης του σταυρού, που εορτάζονται ιδιαίτερα συμβολικά στον Πειραιά, εκδήλωνε μαζικά, ιδιαίτερα θερμά αισθήματα στήριξηςσυμπαράστασης στην πρωτοβουλία τους, ενώ εξέφραζε στους συγκεντρωμένους την ενθάρρυνσή του για συνέχιση των αγώνων. 
Πολιτικοί κύκλοι χαρακτήριζαν ως πρωτοφανή αυτήν τη λαϊκή υποστήριξη απέναντι σε μια αγωνιστική πρωτοβουλία που έλαβε χώρα εν μέσω θρησκευτικής τελετής και από έναν κόσμο που είχε ποικίλες πολιτικές προελεύσεις, ενώ αρκετοί δήλωναν μετανοημένοι γιατί είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι αυτές οι αυθόρμητες και θερμές λαϊκές εκδηλώσεις απέναντι στους συγκεντρωμένους της ΛΑ.Ε, καταδεικνύουν ραγδαίες πολιτικές μεταστροφές σε πολύ ευρύτερα λαϊκά στρώματα τόσο ενάντια στην κυβέρνηση όσο και ενάντια στο σύνολο του μνημονιακού μπλοκ, οι οποίες πολύ γρήγορα μπορεί να μεταφρασθούν σε μεγάλους ενωτικούς και ανατρεπτικούς αγώνες.
Οι ίδιοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν, επίσης, με ιδιαίτερη σημασία την ταυτόχρονη και για πρώτη φορά,απουσία από την εορτή των Φώτων στον Πειραιά του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού αλλά και τη “δραπέτευση” Δρίτσα από την τελετή.  
Η ταυτόχρονη αυτή απουσία, όπως τόνισε και ο Παναγ. Λαφαζάνης, δεν σχετίζεται τόσο με τον ρόλο του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, όπως κακώς έχει γραφεί, όσο και κυρίως με τον φόβο των λαϊκών αντιδράσεων στον Πειραιά, όπου ο γιορτασμός των Φώτων αποκτά πλατύ λαϊκό χαρακτήρα, αλλά και το γεγονός της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας της ΛΑ.Ε, η οποία είχε ανακοινωθεί τις προηγούμενες μέρες.
Ο Παναγ. Λαφαζάνης, που έδωσε το παρόν στη διαμαρτυρία μαζί με όλα τα κεντρικά στελέχη τηςΛΑ.Ε, τόνιζε ιδιαίτερα στα Μέσα Ενημέρωσης ότι μετά την κυβερνητική πρόταση που θέτει στη λαιμητόμο τις συντάξεις, "το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και αυτή κυβέρνηση πρέπει άμεσα να φύγει και μαζί της να φύγει σύσσωμο το μνημονιακό μπλοκ. Αυτή η ανατροπή μπορεί και πρέπει να γίνει άμεσα με τους αγώνες και την ψήφο του ελληνικού λαού, σε όφελος μιας νέας δημοκρατικής,αντιμνημονιακής, προοδευτικής πορείας ανασυγκρότησης και διεξόδου της χώρας".
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
«Ό,τι δεν κατάφεραν Σημίτης-Γιαννίτσης πάει να το αποτελειώσει κυνικά και μεθοδευμένα το δίδυμο Τσίπρα-Κατρούγκαλου» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε, μιλώντας στα Μέσα Ενημέρωσης στη διάρκεια της συγκέντρωσης.  
Η δήλωση του επικεφαλής της ΛΑ.Ε έχει ως εξής:
«Η κυβερνητική πρόταση αποτελεί ένα μεγάλο σφαγείο για τις συντάξεις. Σε πρώτη δόση θα σφαγιαστούν όσοι θα πάρουν σύνταξη μέσα στο 2016 και μετά. Σε δεύτερη δόση, το σφαγείο θα επεκταθεί, μετά τις διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο, σε όσους παίρνουν ήδη σύνταξη.  
» Το μακάβριο έργο που φιλοδοξούν να αφήσουν πίσω τους Τσίπρας – Κατρούγκαλος είναι συντάξειςφτώχειαςπείνας και εξαθλίωσης.  
» Τα αντιασφαλιστικά σχέδια Τσίπρα-Κατρούγκαλου αντιπροσωπεύουν μια πραγματική οικονομική και κοινωνική γενοκτονία για τη χώρα.  
» Ό,τι δεν κατάφεραν Σημίτης-Γιαννίτσης πάει να το αποτελειώσει κυνικά και μεθοδευμένα το δίδυμοΤσίπρα-Κατρούγκαλου.  
» Να είναι βέβαιοι ότι τα ανάλγητα σχέδια τους θα ναυαγήσουν από τον κοινωνικό ξεσηκωμό.
» Όπως θα ναυαγήσει και η εγκληματική προσπάθειά τους να ξεπουλήσουν την καρδιά της Ελλάδας, που είναι το λιμάνι του Πειραιά».
---000_LAE_Fota_Piraeus_05
---000_LAE_Fota_Piraeus_01
---000_LAE_Fota_Piraeus_03
---000_LAE_Fota_Piraeus_04
---000_LAE_Fota_Piraeus_06
---000_LAE_Fota_Piraeus_07
---000_LAE_Fota_Piraeus_08
---000_LAE_Fota_Piraeus_09

Δεν υπάρχουν σχόλια: