Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Πέθανε η μεγάλη ηθοποιός Αννα Συνοδινού. Τη Δευτέρα η κηδεία της

Copy & Paste: http://news.in.gr
Από τη Μελίνα στην... ψιψίναΑθήνα
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η μεγάλη ελληνίδα ηθοποιός Αννα Συνοδινού, η οποία το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε κλινική της Αθήνας. Η κηδεία της θα γίνει στις 12 τη Δευτέρα από το Νεκροταφείο Βύρωνα.
Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε το θέατρο για περισσότερα από 60 χρόνια και ήταν μία από τις κορυφαίες πρωταγωνίστριες της Επιδαύρου, έχοντας ενσαρκώσει τις περισσότερες ηρωίδες της ελληνικής τραγωδίας.
Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε και το ελληνικό κοινοβούλιο, όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1974, με τη Νέα Δημοκρατία.
Γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου 1927 και ήταν το όγδοο παιδί οικογένειας, που καταγόταν από την Αμοργό. Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου (1947-1949).
Στη θεατρική σκηνή πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στο έργο του Εντμόν Ροστάν Σιρανό ντε Μπερζεράκ, που σκηνοθέτησε για το Εθνικό Θέατρο ο Δημήτρης Ροντήρης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τους οικείους της και τους εξέφρασε τα βαθειά του συλλυπητήρια.
Τη θλίψη του για την απώλεια της Άννας Συνοδινού εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης. «Της Ελληνίδας που τίμησε τον πολιτισμό, αγωνίστηκε για τη δημοκρατία, υπηρέτησε την παράταξή μας και πρόσφερε πολλά στην ελληνική κοινωνία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Οι Έλληνες την ευγνωμονούμε για όσα πρόσφερε και θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη της» τόνισε.
Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης: «Μία μεγάλη Ελληνίδα, η Άννα Συνοδινού, έφυγε από κοντά μας» δήλωσε, προσθέτονας ότι η Άννα Συνοδινού διακρίθηκε όχι μόνο στη θεατρική, αλλά και την πολιτική σκηνή, όπου άφησε τεράστια κοινωνική προσφορά.
«Τίμησε την παράταξή μας ως βουλευτής και υφυπουργός των κυβερνήσεων Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εισηγήθηκε προτάσεις για τους αδύναμους, την προστασία της τρίτης ηλικίας, της μητρότητας, των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Τιμήθηκε με παράσημα της ελληνικής πολιτείας αλλά και ξένων κρατών. Η Άννα Συνοδινού υπηρέτησε τους αγώνες για τη δημοκρατία, την πατρίδα μας, την ελληνική κοινωνία. Η μνήμη της θα είναι αθάνατη» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: