Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ για τους δημοσιογράφους η ανακοίνωσή σας κ. Κατρούγκαλε

ΥΠΟγράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
δημοσιογράφος-τακτικό μέλος ΕΣΗΕΑ
Καβγάς Κατρούγκαλου-ΕΣΗΕΑ για το ασφαλιστικό
Διαβάζοντας προσεκτικά ολόκληρη την ανακοίνωση-απάντηση του υπουργείου Εργασίας στο δ.σ. της ΕΣΗΕΑ και την χθεσινή ανακοίνωσή του για το ασφαλιστικό, εκτιμώ ότι η κυβέρνηση κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της και πλέον θέτει απέναντί της το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου και πρέπει να θεωρηθεί σαν ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ στο εξής.  Δείχνει, δε, περίτρανα το πως αντιλαμβάνονται οι εντολοδόχοι της ..."δεύτερης φοράς αριστεράς" την έννοια ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ διακίνησης της είδησης. Ειδικότερα όταν κατηγορείται το ιστορικό Σωματείο μας και το (όποιο) εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων ότι :
«καταργεί εκ προοιμίου το "αναφαίρετο δικαίωμα της κοινής γνώμης για υπεύθυνη και ελεύθερη ενημέρωση" και έχει απολέσει το τεκμήριο της ανεξαρτησίας και της προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης των απόψεων γιατί παραποιεί, παραπλανά και βάλλει συνειδητά κατά της αλήθειας και των ουσιωδών δικαιωμάτων όλων των πολιτών για την προστασία των οποίων η κυβέρνηση αγωνίζεται.  Και αυτό όχι μόνο δεν θα απηχεί τις καλές παραδόσεις της ελληνικής δημοσιογραφίας αλλά θα αποτελεί πλήγμα για τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας και την αξιοπιστία του».
Ως δημοσιογράφος και τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ θεωρώ ότι με αυτά τα λόγια προσβάλλεται το σύνολο των ανθρώπων της ενημέρωσης και απαιτώ από τον υπουργό Εργασίας να διαβουλευθεί και μάλιστα δημόσια για όσα υποστηρίζει (μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ) με τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας ώστε να αντιληφθεί ο πολίτης τι πραγματικά συμβαίνει.
ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ η ανακοίνωσή σας κ. Κατρούγκαλε. 
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: