Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

ΑΝΤ1 "ΒΑΜΜΕΝΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΜΑΛΛΙΑ" ΤΟ ΤΕΛΟΣ/1993 (VIDEO)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ: (1993) Το τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σειράς της ιδιωτικής τηλεόρασης που άγγιξε απαγορευμένα ποσά για την πραγματοποίησή της. Μέχρι τότε, ακόμα και οι πιο επιτυχημένες σειρές της ΕΡΤ δεν τολμούσαν να αγγίξουν αυτά τα "χρηματικά όρια". Μετά από το εγχείρημα του ΑΝΤ1 και την απίστευτη επιτυχία της σειράς, οι υπεύθυνοι των τηλεοπτικών σταθμών κατάλαβαν ότι για να αποφέρει χρήματα μια τηλεοπτική σειρά, πρέπει να "βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη".
Τα "Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά" είχαν από τα πιο δημοφιλή και χαρακτηριστικά soundtracks της δεκαετίας του '90, σε στίχους & μουσική ΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Στο τραγούδι των τίτλων ακούγεται ο Γιώργος Νταλάρας, ενώ υπήρξε ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα της σεζόν 1992-1993.
Το σενάριο, που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του ΚΩΣΤΑ ΜΟΥΡΣΕΛΑ, υπογράφει ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΚΟΥΦΑΣ και τη σκηνοθεσία ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ.
Στους κεντρικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους οι ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΖΟΓΛΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΝΙΟΣ, ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Παρακολουθώντας τις ζωές των δύο κεντρικών ηρώων, τους έρωτές τους, τις απογοητεύσεις και τα όνειρα για τη ζωή, ξεδιπλώνεται το ψηφιδωτό μιας ολόκληρης εποχής στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά, από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι σήμερα. Δύο άνδρες με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες μοιράζονται τα πάντα, παρουσιάζοντας ο καθένας τη δική του ψυχοσύνθεση και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τα πράγματα. Ο πρώτος, εκ γενετής τυχοδιώκτης, «φευγάτη» φιγούρα, που ξέρει να τολμά και να γεύεται ως το μεδούλι τις καταστάσεις. Ο δεύτερος, δειλός και ταπεινός, δέχεται τη ζωή του ως έχει, μέχρι τη στιγμή που θα θελήσει κι εκείνος να ακολουθήσει το όνειρο... Επίσης, μια γυναίκα αποφασιστική και ριψοκίνδυνη που αρνείται να ζει με νόμους και τελικά αποδεχόμενη τις έμφυτες ανάγκες για ζωή, τα παρατά όλα και περπατάει στα μονοπάτια που επιθυμεί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: