Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

ΚΕΔ: “Μείωση συντάξεων και μισθών 8-12% για όλους τους δημοσιογράφους”

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στη σημερινή μυστική συνάντηση Αντωνιάδου -Καπάκου με το δίδυμο Αχτσίογλου Πετρόπουλου συμφωνήθηκε να αλλάξει με νομοθετική ρύθμιση το καταστατικό του ΕΔΟΕΑΠ ,ερήμην των μετόχων του-ασφαλσιμένων να αυξηθούν από 3% σε 8% οι εισφορές των εργαζομένων και των συνταξιούχων να δίνουν κάποιο 6% οι εργοδότες (αντί για 8%) που προβλέπεται για τον ΕΦΚΑ και από δώ και πέρα όποιος θέλει εφάπαξ θα πληρώνει 4% από την τσέπη του.
Προκειμένου να πέσουν στα γόνατα ασφαλισμένοι και να τα δεχτεί αδιαμαρτύρητα ο κλάδος φρόντισε η παρέα της Αντωνιάδου στο προεδρείο του ΕΔΟΕΑΠ να κάνει από σήμερα παύση πληρωμών για τις επικουρήσεις και ακολουθούν φάρμακα και περίθαλψη
Όλα αυτά ισοδυναμούν με δήμευση περιουσίας (πρωτόκολλο ΕΣΔΑ) Και όχι μόνο.
Την σύνταξη τροπολογίας υπαινίχθηκε από χθες ο ΓΓ της ΕΣΗΕΑ, ενώ στην ΠΟΕΣΥ δεν ξέρουν πώς να εξηγήσουν στο άλλοτε υπουργό Δικαιοσύνης , γιατί δεν υιοθετούν την δική του διάταξη που βεβαίως είναι διαφορετική.
Τις κυβερνητικές   αποφάσεις μεταφέρουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και στο Ποτάμι για να τις υποστηρίξουν οι δύο συνεταίροι στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ υποστηρίζοντας ότι αυτή είναι δήθεν η θέση του κλάδου , χωρίς βεβαίως να είναι επειδή , εκτός των άλλων ουδείς την γνωρίζει.
Η συνάντηση με την Φώφη Γεννηματά πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα και με το Σταύρο Θεοδωράκη έχει προγραμματισθεί για αύριο το μεσημέρι.
Είναι ολοφάνερο ότι κάποιοι πάνε να μπλέξουν τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά με το σκάνδαλο της διαπλοκής για τον ΕΔΟΕΑΠ.
Π συγκεκριμένη πρόταση-έκτρωμα  για τον άλλο ΕΔΟΕΑΠ που από χθες αποκάλυψε η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και ήδη περιλαμβάνεται σε κυβερνητική τροπολογία προβλέπει ότι:
# Διπλασιάζονται οι εισφορές εργαζομένων και συνταξιούχων από 3% σε 6% ( Η αριστερή κ. Αχτσίογλου το έκανε 8% για τους εργαζόμενους ) Συνεπώς μειώνονται αμέσως οι συντάξεις και οι μισθοί.
# Οι επικουρήσεις δεν μπορούν να είναι μιάμιση φορά πάνω από τις επικουρήσεις του δημοσίου, άρα μειώνονται ισόποσα (δεύτερη  μείωση) έστω κι ο  αν κόσμος έχει πληρώσει.
# Οι εργαζόμενοι, από δώ και πέρα, θα πληρώνουν από την τσέπη τους  ένα  4% επί των αποδοχών τους, (δεύτερη μείωση)  μήπως και αποκτήσουν μερίδα και δικαίωμα, μετά από χρόνια, για να δικαιούνται εφάπαξ.( όπως ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΉ ΑΣΦΆΛΙΣΗ)
# Οι σημερινοί δικαιούχοι εφάπαξ μπαίνουν ήδη σε λίστα αναμονής αορίστου χρόνου.
# Οι άνεργοι θα μπορούν να ασφαλίζονται, μόνο αν φτάνουν τα λεφτά του Ταμείου, αν γίνεται αναλογιστική μελέτη και αν καθοριστεί ασφάλιστρο για αυτούς που να αντέχουν να το πληρώνουν (τώρα είναι 21-43 ευρώ τον μήνα – ανάλογα με τα εισοδήματα τους).
# Προαιρετική και κατ εξαίρεση ασφάλιση (για μακροχρόνια ανέργους) μάλλον καταργούνται.
# Κάθε χρόνο θα γίνεται αναλογιστική μελέτη με εντολή του μάνατζερ των  εργοδοτών που θα διοριστεί και αν δεν επαρκούν τα χρήματα και προκύπτει έλλειμμα θα πέφτει μαχαίρι στις παροχές (περίθαλψη, φάρμακα, επικουρήσεις ).
Ο καινούργιος μποναμάς για τους εργοδότες είναι, μετά από το πεσκέσι του αγγελιοσήμου (μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ) στους καναλάρχες είναι  και το σκόντο που κερδίζουν ασφαλίζοντας στον ΕΔΟΕΑΠ, ΟΛΟΥΣ, αφού το ποσοστό που θα πληρώνουν για ασφάλιστρα, θα είναι πολύ χαμηλότερο απ’  ότι στον ΕΦΚΑ.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: