Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η πλειοψηφία στο ΔΣ ΕΣΗΕΑ συμφωνεί με τους εργοδότες για τον ΕΔΟΕΑΠ

Copy & Paste by  •  
Αναμενόμενη η υποχώρηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ (συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ με Ν.Δ) που απαρτίζουν οι παρατάξεις της Μαρίας Αντωνιάδου με 5 εκλεγμένους και του Σαύρου Καπάκου από τη Συσπείρωση για τον ΕΔΟΕΑΠ. Αφού προηγουμένως στη Θεσσαλονίκη, σε κοινή σύσκεψη συνδικαλιστικών ενώσεων δήλωσαν πως θα προωθήσουν τις θέσεις της ΕΣΗΕΑ, έστειλαν στο υπουργείο Εργασίας ένα κείμενο στο οποίο διατρανώνουν τη συμφωνία τους με τις προτάσεις του Πάνου Κυριακόπουλου, προέδρου των καναλαρχλών και διευθύνοντος συμβούλου του Star. Στο δικό του σχέδιο έγραψαν σε πίνακα (δέστε φωτογραφίες) τις παρατηρήσεις τους.
Οι Αντωνιάδου-Καπάκος στο μεταξύ έδωσαν μόλις 10 λεπτά χρόνο στα άλλα μέλη του ΔΣ να διαβάσουν το κείμενο και έβαλαν θέμα να ψηφιστεί άμεσα. Οι σύμβουλοι του ΔΣ αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι έντονα για αυτή την μεθόδευση, αρνούμενοι να νομιμοποιήσουν μια τέτοια αντιδημοκρατική συνδικαλιστικά, διαδικασία. (Γ. Αγγέλης, Ν.Νταουντάκη, Δ. Τσαλπάτης-απουσίαζε ο Χ. Κυρίτσης) Στο ΔΣ παρέμεινε μόνο ο εκλεγμένος με το ΚΚΕ Δ. Μηλιώνης ο οποίος καταψήφισε το κείμενο. Έτσι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με 6 ψήφους της συμμαχίας Ν.Δ-ΣΥΡΙΖΑ επικύρωσε τη συμφωνία με τους εργοδότες που διαλύει τον ΕΔΟΕΑΠ.Οι διαφωνίες στο μεταξύ των συνδικαλιστών που έχουν παραδώσει γη και ύδωρ στους εργοδότες, προς δόξα του τέλειου εγκλήματος για τον Οργανισμό υγείας δημοσιογράφων και υπαλλήλων, είναι ελάχιστες! Κατά τ΄άλλα συμφωνούν με τις προτάσεις Κυριακόπουλου! Για να αποδειχθεί (για μια ακόμη φορά) και με στοιχεία πως η περίφημη πρόταση Καπάκου ήταν το “προσχέδιο” Κυριακόπουλου και Τάσου Πετρόπουλου.Γιατί οι ευθύνες του υπουργείου Εργασίας δεν μπορούν να μένουν απ’ έξω. Που ακούστηκε να επιμένει με πάθος ο υφυπουργός αλλά και η υπουργός Εργασίας πως καμία λύση δεν μπορεί να δοθεί για τον ΕΔΟΕΑΠ αν δεν συμφωνήσουν οι εργοδότες! Τέτοια υποτέλεια στους media-άρχες αξίζει να μείνει στην ιστορία.
εσηεα-3 αντίγραφοΟ ΕΔΟΕΑΠ με το σχέδιο Κυριακόπουλου-Καπάκου και την ευλογία του υπουργείου Εργασίας οδεύει σε υποτιθεμένη λύση. Με ους ασφαλισμένους να πληρώνουν περισσόερα, ους εργοδόες να πληρώνουν αν θέλουν-όποε θέλουν, με ους διαφημιζόμενους να αναλαμβάνουν πάλι ις εργοδορικές εισφορές για α ΜΜΕ. Κυρίως με τον Οργανισμό του ΕΔΟΕΑΠ να μετατρέπεται σε ταμείο υπό επιτροπεία μνημονιακών υποχρεώσεων και να επιβάλλει κόφτη σε παροχές στους ασφαλισμένους.
Η αποστολή του κειμένου στο υπουργείο Εργασίας άνοιξε το δρόμο και για τη συμφωνία, την Πέμπτη ορίστηκε η 3μερής συνάντηση στο υπουργείο, όπου θα δοθεί η χάρη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στους media–άρχες να ελέγξουν και το ασφαλιστικό ταμείο υγείας των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: