Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Εγκρίθηκε από τη Βουλή η ανανέωση της θητείας της προέδρου του ΕΤΑΜ-ΜΜΕ Παναγιώτας Αγγελοπούλου

Copy & Paste: http://left.gr
Με συντριπτική πλειοψηφία και με 18 ψήφους υπέρ, έναντι ενός κατά και ένα «παρών», εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η ανανέωση της θητείας της Παναγιώτας Αντωνοπούλου στη θέση της προέδρου του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Ε.Τ.Α.Μ.-Μ.Μ.Ε.).
Την υποψηφιότητα της κ. Αντωνοπούλου στήριξαν όλα τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ, που δήλωσε παρόν για πολιτικούς όμως και όχι προσωπικούς λόγους, και την Χρυσή Αυγή που καταψήφισε.
Η κ. Αντωνοπούλου, καθηγήτρια του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, είχε αναλάβει πρόεδρος του ΕΤΑΜ_ΜΜΕ πριν τρεισήμισι χρόνια, επί κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και σήμερα ανανεώθηκε η θητεία της για τρία έτη, μετά από πρόταση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναστάσιου Πετρόπουλου.
Η κ. Αντωνοπούλου επεσήμανε ότι ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης που θα συγκροτηθεί μέχρι το τέλος του 2017, θα έχει για κάθε ταμείο που θα ενταχθεί σε αυτόν, «αρκετές δύσκολες εξισώσεις οι οποίες θα πρέπει να λυθούν».
Αναφερόμενη στην προηγούμενη θητείας της σημείωσε ότι προσπάθησε ώστε το ΕΤΑΜ-ΜΜΕ να ανοιχτεί στην Περιφέρεια, ενώ τόνισε ότι κατάφερε το ταμείο να μείνει όρθιο σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τα Μέσα Ενημέρωσης.
«Καταφέραμε να έχουμε ταμειακά πλεονάσματα, επεξεργαστήκαμε λύσεις που προτείναμε στο υπουργείο Εργασίες και πολλές από τις προτάσεις μας εφαρμόστηκαν», υπογράμμισε η κ. Αντωνοπούλου.
Τέλος, η κ. Αντωνοπούλου διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, ώστε να αξιοποιηθούν προς όφελος του ΕΤΑΜ ΜΜΕ και τα 18 ακίνητα που διαθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: