Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Χρυσή Ολυμπιονίκης η Άννα Κορακάκη

Copy & Paste: http://www.ert.gr
Έγραψε ιστορία η Άννα Κορακάκη καθώς μετά το 1912 έγινε η δεύτερη Ελληνίδα αθλήτρια που κατακτά δύο μετάλλια σε μια Ολυμπιάδα. Η αθλήτρια από τον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 25μ πιστόλι μετά το χάλκινο που είχε πάρει στα 10μ αεροβόλο γράφοντας ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Η Αννα Κορακάκη, στέφθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο πιστόλι 25 μέτρων νικώντας στον τελικό 8-6 τη Γερμανίδα Μόνικα Καρς
Η 20χρονη Κορακάκη έγραψε ιστορία καθώς έγινε η πρώτη μετά από 100 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση. Τελευταίος ήταν ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας το 1912 στη Στοκχόλμη. Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.
Ο τελικός δεν προσφέρονταν για καρδιακούς, καθώς η Κορακάκη έδειχνε να κάνει περίπατο στον τελικό απέναντι στην Καρς κερδίζοντας την με 6-0 και ενώ ήθελε μόνο δύο πόντους για να πανηγυρίσει τη κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Η Καρς αντέδρασε ισοφάρισε σε 6-6, όμως στο τελευταίο και κρίσιμο σετ, η Κορακάκη ήταν πιο ψύχραιμη και πανηγύρισε τη νίκη και μαζί το χρυσό μετάλλιο.
Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.
Η τελική κατάταξη:
Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
Μόνικα Καρς (Γερμανία)
Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: