Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Συγκλονίζει η ιστορία της φωτογραφίας: Ελληνες παραθεριστές έσωσαν με το σκάφος τους πρόσφυγα που πάλευε επί 13 ώρες στο πέλαγος

Copy & Paste: http://www.koutipandoras.gr
Ο κ. Δημήτρης Δελλής και η κυρία Σάντρα Τσιλιγκερίδου την περασμένη Πέμπτη βρίσκονταν με το σκάφος τους κοντά στην Ψέριμο, όταν είδαν έναν άνθρωπο να επιπλέει στο νερό.
Όπως περιέγραψε η κυρία Τσιλιγκερίδου, στην αρχή νόμιζαν ότι πρόκειται για δύτη τον οποίο προσπέρασαν για να μην τον τραυματίσουν με το σκάφος. Στη συνέχεια όμως διαπίστωσαν ότι ο άνθρωπος ήταν πρόσφυγας και βρισκόταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση. Χωρίς δεύτερη σκέψη πλησίασαν κοντά του και τον περισυνέλεξαν για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες και ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό.
Ο Μοχάμεντ, όπως είναι το μικρό όνομα του άνδρα, είχε ξεκινήσει από την Τουρκία στις 5 τα ξημερώματα, με προορισμό την Κω. Μαζί με άλλους 39 συνανθρώπους του από τη Συρία επέβαινε σε μια βάρκα, όταν το ένα κουπί έφυγε από τη θέση του λόγω κακοκαιρίας και έπεσε στο νερό. Ο Μοχάμεντ βούτηξε στη θάλασσα για να το πιάσει και να συνεχίσει με τους υπόλοιπους την πορεία προς το ελληνικό νησί. Αλλά δεν πρόλαβε... Τα θαλάσσια ρεύματα τον παρέσυραν και τον απομάκρυναν από τη βάρκα. Επί 13 ώρες χαροπάλευε μεσοπέλαγα ολομόναχος. Οι υπόλοιποι 39 έφτασαν κατά τις 12 το μεσημέρι στην Κω, ενώ εκείνος θεωρούνταν νεκρός. Το Λιμενικό τον αναζητούσε επί πέντε ώρες μάταια... 
Και τελικά τον έσωσε η οικογένεια
Η συγκλονιστική φωτογραφία που ανέβασε στο facebook η κυρία Τσιλιγκερίδου, αγκαλιά με τον διασωθέντα, έκανε το γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας ρίγη συγκίνησης. 
«Σώσαμε έναν άνθρωπο που ήταν 13 ώρες στο νερό σχεδόν ημιλιπόθυμος. Ξεκίνησαν 40 Σύριοι με φουσκωτή βάρκα και δυο κουπιά να έρθουν Ελλάδα. Στο μισάωρο, από την κακοκαιρία, τους έφυγε το ένα κουπί και ο άνθρωπος βούτηξε να το πιάσει. Τα ρεύματα όμως τον τράβηξαν μακριά. Μόλις που πρόλαβαν να του πετάξουν ένα σωσίβιο. Θυσιάστηκε για τους φίλους του και βρεθήκαμε μπροστά του για να τον βγάλουμε. Νιώθω ευλογημένη!» έγραψε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: