Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

ΣΥΡΙΖΑ: Από το ΕΜΕΙΣ του Γενάρη, ΣΗΜΕΡΑ στο ΕΓΩ του Τσίπρα

ΥΠΟγράφει ο ΛΑΜΠΡΟΣ Θ. ΠΑΠΑΞΕΝΑΚΗΣ
Τσίπρας: Κάλεσμα συστράτευσης με πυρά προς διαφωνούντες
Αμέσως μόλις διάβασα την τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα στη ...Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, ο μόνος τίτλος που ήρθε στο μυαλό μου είναι ο παραπάνω.  
Δυστυχώς, ο συλλογικός ΣΥΡΙΖΑ που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα μεταλλάσσεται σε ΠΑΣΟΚ του ...Ανδρέα.  Ο οποίος με αυτοκρατορική ηγεμονία αποφάσιζε μόνος του για όλα τα κρίσιμα στο κόμμα του. Τα συνέδρια, οι Κεντρικές Επιτροπές και τα Εκτελεστικά Γραφεία συγκαλούνταν (όταν συγκαλούνταν) μόνον τύποις.
Έτσι και ο κ. Τσίπρας, από το Έκτακτο (και όχι διαρκές) Συνέδριο που αποφάσισαν συλλογικά, δεν επιχείρησε ούτε καν σύγκλιση Κ.Ε., αλλά Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, δηλαδή "μια άτυπη μη σύσκεψη", όπως πολύ εύστοχα τη χαρακτηρίζει ο πάντα φίλος και αγωνιστής Θοδωρής Δρίτσας στην τοποθέτηση-έκκληση που απηύθυνε στους συντρόφους του.

Πολλά δεν έχει καταλάβει ακόμη, όμως, ο κ. Αλέξης Τσίπρας και πολύ φοβάμαι ότι τον έχει παγιδέψει ο περίγυρος που του απέμεινε:  
  • Ότι δεν βρισκόμαστε στην εποχή των αείμνηστων Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνου Καραμανλή και ΚΥΡΙΩΣ ότι ο ίδιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την αίγλη που κουβαλούσαν οι προαναφερθέντες. 
  • Ότι και εκείνοι είχαν απογοητεύσει (και πολλές φορές) τον ελληνικό λαό, ο ίδιος, όμως, το έκανε πάρα μα πάρα πολύ γρήγορα, δολοφονώντας την ΕΛΠΙΔΑ που ο ίδιος έταζε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: