Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Μαξίμου: Ο Λαφαζάνης θέλει ανατροπή της κυβέρνησης της Αριστεράς. Στα άκρα η αντιπαράθεση

Copy & Paste: http://news.in.gr
Μαξίμου: Ο Λαφαζάνης θέλει ανατροπή της κυβέρνησης της ΑριστεράςΑθήνα
Για απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς από την Αριστερή Πλατφόρμα μιλά ανοιχτά η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε δηλώσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τις δηλώσεις τους γνωστοποίησαν ότι αποφάσισαν να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ωστόσο, είναι γνωστό ότι εδώ και τρία χρόνια οι ίδιοι καταψήφιζαν και δεν έδειξαν καμιά εμπιστοσύνη σχεδόν σε όλες τις αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής τα τελευταία χρόνια, ακριβώς διότι δεν περιείχαν την προοπτική υιοθέτησης της δραχμής» σημειώνει η ίδια.
Η κ. Γεροβασίλη λέει ότι το ερώτημα είναι απλό.
«Η μετάβαση στο νέο νόμισμα που εισηγείται θα είναι σε συμφωνία με τους εταίρους ή όχι; Αν είναι συμφωνημένη, θα έχουμε απλώς μνημόνιο με δραχμή πράγμα που δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση καλύτερη λύση για τα φτωχά και μεσαία στρώματα» λέει.
«Αν, για παράδειγμα, ο σύντροφος Στρατούλης ήταν υπουργός και η χώρα στη δραχμή, θα μπορούσε να εγγυηθεί το επίπεδο ζωής των συνταξιούχων» αναρωτιέται.
«Αν δεν είναι συμφωνημένη πως θα στηριχτεί το νέο νόμισμα; Με ποια αποθεματικά; Με ποια ρευστότητα; Ή με ποια δάνεια από άλλες πηγές; Ή μήπως θα υποτιμηθεί ελεύθερα με όρους παγκόσμιας αγοράς» συμπληρώνει.
Η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών ήθελε και ενδιάμεσα προαπαιτούμενα μετά τις 22 Ιουλίου αλλά και δάνειο γέφυρα. «Ήθελε, επίσης όπως γνωρίζουμε όλοι και ειδικά ο σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης, τη συντεταγμένη έξοδο της χώρας από το ευρώ. Το σχέδιο αυτό είχε ανοιχτά υποστηριχτεί στην κοινοβουλευτική ομάδα από τον ίδιο και άλλα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας» σημειώνει.
«Οι ξεκάθαρες απαντήσεις θα βοηθήσουν όλους μας να κατανοήσουμε τη βάση στην οποία παίρνουν οι σύντροφοι την απόφαση ανατροπής της κυβέρνησης της Αριστεράς» καταλήγει.
Απάντηση Αριστερής Πλατφόρμας
«Η κυβέρνηση, με την επίθεσή της στην Αριστερή Πλατφόρμα και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι προφανές ότι στο μόνο που αποβλέπει είναι να βρει διάτρητα άλλοθι για άμεσες εκλογές-εξπρές» αναφέρουν σε ανεπίσημο σημείωμά τους κύκλοι της Αριστερής Πλατφόρμας, απαντώντας στην δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.
Στην απάντηση επισημαίνεται ότι «η κυβέρνηση, όσο κι αν πελαγοδρομεί και αμπελοφιλοσοφεί σε βάρος της Αριστερής Πλατφόρμας και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει στο λαό ότι συνομολόγησε με Μέρκελ και Σόιμπλε ένα νέο Μνημόνιο λιτότητας και εξόντωσης της κοινωνίας, ένα Μνημόνιο ξεπουλήματος της χώρας και υποτέλειας».
Καταλήγοντας, η Αριστερή Πλατφόρμα τονίζει ότι «τίποτα και κανένα εκλογικό τέχνασμα δεν μπορεί να διασώσει τη νέα, καταστροφική συναίνεση, που εκφράστηκε στη Βουλή από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και την κυβέρνηση, με την από κοινού ψήφιση του τρίτου Μνημονίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: