Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Πρώτη φορά άσυλο στην Ελλάδα σε ομοφυλόφιλο Ιρανό πρόσφυγα. Απόφαση Σταθμός

Copy & Paste: http://tvxs.gr
Με μια απόφαση σταθμό, η υπηρεσία Ασύλου έκρινε πως θα πρέπει να παραχωρηθεί άσυλο σε Ιρανό ομοφυλόφιλο, αναγνωρίζοντάς του την ιδιότητα του πρόσφυγα καθώς έκρινε πως η ζωή του κινδυνεύει στη χώρα καταγωγής του.
Η απόφαση θεωρείται σημαντική καθώς δημιουργεί προηγούμενο. Ο Ιρανός πρόσφυγας βρισκόταν σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου, οπότε και αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου.
Όπως αναφέρεται στην απόφαση της υπηρεσίας Ασύλου, η οποία φέρει ημερομηνία 15 Οκτωβρίου και του επιδόθηκε την περασμένη Τετάρτη, «ο αιτών έχει έχει βάσιμο φόβο δίωξης στο Ιράν λόγω συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα και λόγω θρησκείας… Για τους λόγους αυτούς, τον αναγνωρίζουμε ως πρόσφυγα».
«Είναι σαν να ξαναγεννήθηκα. Επιτέλους νιώθω ελεύθερος πρώτη φορά στη ζωή μου. Τώρα μπορώ να ζήσω χωρίς φόβο, χωρίς να περιορίζομαι από τις απαγορεύσεις της θρησκείας που με καταδίωκε και με ήθελε νεκρό. Μια χώρα με έχει δεχτεί, μπορώ να ζήσω όπως το ονειρευόμουν» δήλωσε ο Ιρανός στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: