Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Πέθανε ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου. Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

Copy & Paste: http://news.in.gr
Αθήνα
Πέθανε, σε ηλικία 66 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου. Ο τηλεοπτικός «ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης» πέθανε τα ξημερώματα της Τετάρτης, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.
Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1950 στη Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα. Το 1973 γνώρισε την σύζυγό του, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά.
Εργάστηκε δίπλα σε μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, όπως οι Θανάσης Βέγγος, Ρένα Βλαχοπούλου κ.ά.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 γνώρισε τον Νίκο Φώσκολο και από τη συνεργασία τους γεννήθηκε ο τηλεοπτικός «ταξίαρχος Στάθης Θεοχάρης», στην καθημερινή σειρά «Καλημέρα Ζωή».
Στις εκλογές του 2004 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, εμφανίστηκε σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές παραγωγές.
Τα τελευταία 12 χρόνια έμενε μόνιμα στη Σαλαμίνα με τη σύζυγό του.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε:
«Ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, ο Γιώργος Βασιλείου, έφυγε από κοντά μας, ύστερα από σκληρή μάχη για τη ζωή.
» Υπηρέτησε, ως ηθοποιός, την τέχνη που αγάπησε και συμπαρατάχθηκε, ως βουλευτής της παράταξής μας, στους αγώνες για το συλλογικό καλό.
Με ιδιαίτερη θλίψη για την απώλειά του, εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου.»
«Ο Γιώργος Βασιλείου υπήρξε χαρισματικός και αφοσιωμένος στην τέχνη του αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός που υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και ήθος τον δημόσιο βίο της χώρας. Αποχαιρετούμε με θλίψη έναν δυναμικό αγωνιστή, έναν υπέροχο άνθρωπο. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: