Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Αναβλήθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στο «Συνεργείο». Για τις 2 Νοεμβρίου

Copy & Paste: http://news.in.gr
Αναβλήθηκε η δίκη της Χρυσής Αυγής για την επίθεση στο «Συνεργείο»Αθήνα
Για τις 2 Νοεμβρίου αναβλήθηκε από το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη για την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», στην Ηλιούπολη, τον Ιούλιο του 2013, για την οποία κατηγορούνται εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές του κόμματος Ιωάννης Λαγός και Νίκος Μίχος.
Οι δύο κατηγορούμενοι βουλευτές, την ασυλία των οποίων έχει άρει η Βουλή προκειμένου να δικαστούν για την υπόθεση, δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο.
Οι κατηγορίες που αποδίδονται στους εννέα κατηγορούμενους αφορούν τα αδικήματα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της ηθικής αυτουργίας σε αυτή και της οπλοφορίας.
Η επίθεση στο «Συνεργείο», που εξετάστηκε πρόσφατα και στη δίκη της Χρυσής Αυγής όσον αφορά την κατηγορία για τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, είχε γίνει ενώ μέσα στον χώρο βρίσκονταν παιδιά που έκαναν μάθημα Αγγλικών. 
Στη δικογραφία αναφέρεται πως η επίθεση έγινε τη νύχτα της 10ης Ιουλίου 2013 από ομάδα ατόμων που επέβαιναν σε περίπου 50 μηχανές. Σύμφωνα με την κατηγορία, περίπου 20 από τους συμμετέχοντες στη μοτοπορεία «φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ' αυτών κράνη, εισήλθαν σε υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, έσπασαν τα τζάμια και προκάλεσαν ζημιές στον εσωτερικό χώρο.
Οι μάρτυρες που κατέθεσαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής περιέγραψαν την αγριότητα με την οποία είχαν εισβάλλει οι χρυσαυγίτες μέσα στον χώρο, χτυπώντας, σπάζοντας και κατατρομοκρατώντας τα παιδάκια με τη δασκάλα τους, που είχαν κρυφτεί στην τουαλέτα για να σωθούν. Είπαν, επίσης, πως υπάρχει φωτογραφικό υλικό που κατέγραψαν περίοικοι και άλλοι, από το οποίο προκύπτει αναμφίβολα η παρουσία των δύο βουλευτών.
Η δικογραφία είχε μπει στο αρχείο ως αγνώστων δραστών, ωστόσο στη συνέχεια ανασύρθηκε και οδηγήθηκε σε δίκη.
Η εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα αναβλήθηκε λόγω ωραρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: