Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Η κάρτα ακυρώνει την Χάρτα της Ενημέρωσης / Απεργία-αποχή στην Γ.Γ. Ενημέρωσης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ (ΕΣΠΗΤ)
Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017
 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Οι δημοσιογράφοι, που εργάζονται στη Γ.Γ. Ενημέρωσης επέστρεψαν τις κάρτες ωρομέτρησης στην αρμόδια υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας.
Η ενέργεια αυτή περιλαμβάνεται στην απεργία-αποχή, που έχουν κηρύξει τα Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ και της ΕΣΠΗΤ, για όλους τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στον φορέα και η οποία συνεχίζεται.
Εκφράζουν με τον τρόπο αυτό την αντίθεσή τους στους περιορισμούς της δημοσιογραφικής εργασίας, που αφορούν ελεύθερη πρόσβαση στις πηγές και καταστρατήγηση όρων και ελευθεριών των ΣΣΕ.
Την Τετάρτη, 3 Μαΐου είναι η ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου και όπως φαίνεται στη ΓΓΕΕ βρήκαν ως τρόπο εορτασμού την… ωρομέτρηση της ενημέρωσης και των δημοσιογράφων.
Η επιδίωξη της πολιτικής ηγεσίας της ΓΓΕΕ να φέρει τους εργαζόμενους σε αντιπαράθεση μεταξύ τους, πέφτει στο κενό.
Εάν, όπως αναφέρει το κυβερνητικό NON PAPER,  η ηγεσία της ΓΓΕΕ ανησυχεί για θέματα ασφάλειας κτιρίου, υπάρχουν τρόποι «για να διασφαλιστεί αυτό σε 24ωρη βάση» χωρίς, όμως, να ακυρώνεται η δημοσιογραφική ιδιότητα και λειτουργία.
Υπογραμμίζεται ότι, το άρθρο 7 του ευρωπαϊκού χάρτη για την ελευθερία του Τύπου επισημαίνει: «Οι κρατικές αρχές και οι φορείς που ελέγχονται από το Κράτος οφείλουν να μην εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων στις πληροφορίες. Έχουν καθήκον να στηρίζουν τους δημοσιογράφους και την αποστολή τους, που είναι η Ενημέρωση».
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: