Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Δηλαδή ΣΥΡΙΖΟ-ΝΔ-εργοδοτικό-μνημονιακοί μας λέτε ότι…

Copy & Paste by  • 
…Αν δεν ψηφίσουμε ΝΑΙ στο σχέδιο σας για τον ΕΔΟΕΑΠ δεν θα πάρουμε σύνταξη.
εκβιασμόςΔεν θα υπάρχει ο ΕΔΟΕΑΠ. Δεν θα ασφαλιζόμαστε. Δεν θα έχουμε παροχές. Δεν θα έχουμε συντάξεις. Και για όλα αυτά τα ΔΕΝ σας οφείλουμε ως δημοσιογράφοι να αποδεχθούμε την κατάργηση όλων των δημοκρατικών διαδικασιών για τις οποίες πολλοί δημοσιογράφοι έχυσαν αίμα, πήγαν φυλακή, πείνασαν και πέθαναν αβοήθητοι. Για όλα αυτά τα ΔΕΝ σας οφείλουμε να δηλώσουμε ως δημοσιογράφοι πλήρη υποταγή σ’ ένα σχέδιο που συνέγραψαν κυβέρνηση (Τ.Πετρόπουλος) με εργοδότες (Π.Κυριακόπουλος) και συνυπέγραψαν-προωθούν κυβερνητικοί -Νεοδημοκράτες και εργοδοτικοί συνδικαλιστές (Μ.Γκανάς, Στ. Καπάκος, Μ.Αντωνιάδου, Ν.Καρούτζος και Σία).
Μας λέτε δηλαδή πως η κυβέρνηση σας και οι εργοδότες των ΜΜΕ αν δεν ψηφίσουμε ΝΑΙ  θα πετάξουν αύριο κιόλας στα σκουπίδια την ασφάλιση 18.000 ανθρώπων, θα κόψουν την επικουρική τους σύνταξη και δεν θα έχουν δικαίωμα στο φάρμακο. Καταλαβαίνετε πόσο γελοίοι είναι οι εκβιασμοί σας;Στην πρεμούρα σας να εκβιάσετε με κάθε μέσο τους σκεπτόμενους και εξ΄επαγγέλματος επιφυλακτικούς ασφαλισμένους, χρησιμοποιείτε γελοία τρομοκρατικά επιχειρήματα. 
Αυτό που στην πραγματικότητα θα συμβεί είναι ότι η “καυτή πατάτα” του ΕΔΟΕΑΠ, 8.000 και βάλε δημοσιογράφων, ενεργών και συνταξιούχων με επιρροή στο δημόσιο λόγο, θα παραμείνει στα χέρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Θα είναι δικό της το δίλημμα να κλείσει τον ΕΔΟΕΑΠ και να μας βάλει όλους στον ΕΟΠΥΥ ή αν θα συζητήσει ξανά (χωρίς το άγχος της τρόϊκας αυτή τη φορά αφού αυτή συμφώνησε), το σχέδιο για έναν βιώσιμο ΕΔΟΕΑΠ.
Για ένα ταμείο υγείας και παροχών στο οποίο ΔΕΝ μετέχει το κράτος και οι εργοδότες θα πρέπει να πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές. Για ένα ταμείο στο οποίο θα μετέχουν ΟΛΟΙ -και τα μπλοκάκια δηλαδή και οι άνεργοι- οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Για ένα ταμείο στο οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο η Ε. Αχτσιόγλου και ο Τ. Πετρόπουλος πρέπει τώρα να δώσουν τα 60 εκατ. ευρώ χρωστούμενα ως το 2015 από το αγεγλιόσημο!
Θα είναι δίλημμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όχι δικό μας πλέον. Και εσείς που έχετε μάθει πάντα να λέτε ΝΑΙ στην τρόϊκα για την ενημέρφωση, στα αφεντικά σας για το οτιδήποτε, στην κυβέρνηση για οτιδήποτε, θα μείνετε ως “άχρηστοι” πλέον για τους εργοδότες και την κυβέρνηση στην προώθηση των σχεδίων τους.
Εμείς ως εργαζόμενοι, συνταξιούχοι στα ΜΜΕ θα μπορούμε να κάνουμε γενική συνέλευση, να συζητήσουμε ανοιχτά το σχέδιο που τώρα προωθείται χωρίς κανείς να ξέρει τι ακριβώς σημαίνει για τον ΕΔΟΕΑΠ. Θα μπορούμε να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε τα 60 εκατ. ευρώ άμεσα για να βγουν οι συντάξεις και οι παροχές.
Το δικό μας ΟΧΙ είτε με ψήφο είτε με ΑΠΟΧΗ είναι η απάντηση στην εκβιαστική, τρομοκρατική συμπεριφορά σας με την οποία μας απευθύνεστε λες και είμαστε πρόβατα ή (το χειρότερο) δούλοι και υποτελείς σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: