Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Για την τροπολογία του ΕΔΟΕΑΠ: Όταν ένα υπουργείο χρειάζεται δημοσιεύματα... λαγούς

Copy & Paste: https://www.asfalistiko.gr
Όταν ένα υπουργείο προωθεί δημοσιεύματα – λαγούς και πρωταγωνιστεί σε έναν χειρισμό και σχεδιασμό που μόνο σε φτηνό συνδικαλισμό ταιριάζει, αναδεικνύει αδυναμία και φόβο.
Του Μιχάλη Σιάχου
Ο λόγος για το υπουργείο Εργασίας και την περιβόητη πλέον τροπολογία για τη «διάσωση» του ΕΔΟΕΑΠ, όπως τη διαφημίζουν υπουργοί και συνδικαλιστές που συμμετέχουν στο σχέδιο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Το υπουργείο εδώ και μια βδομάδα διοχετεύει μεθοδικά δημοσιεύματα με τον πιο «επίσημο» τρόπο για το πότε θα κατατεθεί η τροπολογία. Οι πρώτες πληροφορίες έλεγαν ότι θα κατατεθεί την προηγούμενη Πέμπτη, αλλά σύμφωνα με το ρεπορτάζ του asfalistiko.gr η «δουλειά στράβωσε» και η βιασύνη κόπασε εξαιτίας των επιφυλάξεων Μητσοτάκη και της αντίδρασης των εκδοτών για το 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ.
Την Κυριακή κι ενώ την επόμενη μέρα σε πρωτοφανές κλίμα εκβιασμών και απειλών θα άρχιζε η τριήμερη ψηφοφορία για την τροποποίηση του καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ, οι πληροφορίες του ΑΠΕ/ΜΠΕ, του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων, ανέφεραν ότι η τροπολογία θα κατατεθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου, πληροφορίες που το ΑΠΕ/ΜΠΕ επαναλάμβανε σε κάθε είδησή του που αφορούσε τον ΕΔΟΕΑΠ μέχρι και την Τρίτη το μεσημέρι .
Ωστόσο, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης η τροπολογία δεν είχε… φανεί στη Βουλή και τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πιεστικά και δυστυχώς αναδεικνύουν ένα φτηνό παιχνίδι χειραγώγησης της ψηφοφορίας, το οποίο έπαιξαν χέρι-χέρι πολιτική ηγεσία και συνδικαλιστές του κλάδου των ΜΜΕ.
Είναι πλέον σίγουρο ότι οι αντιφατικές και μέρα τη μέρα αναιρούμενες πληροφορίες που διοχέτευε το υπουργείο Εργασίας για την τροπολογία, εντάσσονται κι αυτές στην ασφυκτική πίεση των μελών του ΕΔΟΕΑΠ να πάνε πάση θυσία να ψηφίσουν και πάση θυσία να βγάλουν «ναι».
Το καρότο της τροπολογίας που σήμερα-αύριο κατατίθεται συνδυάστηκε εξαιρετικά με το μαστίγιο μιας εξοργιστικά εκβιαστικής ψηφοφορίας, που σπρώχτηκε με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Από δεκάδες πληρωμένα sms και καταστροφολογικά mail, μέχρι τρικάκια και πλακάτ «φυτεμένα» στον κήπο του ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι σαφές πλέον ότι το υπουργείο περίμενε το αποτέλεσμα ή τουλάχιστον τα δεδομένα από τις δυο πρώτες μέρες της ψηφοφορίας για να δει τι θα κάνει με την τροπολογία. Είναι ξεκάθαρο ότι η μη κατάθεση της τροπολογίας με παράλληλη προώθηση πληροφοριών για το πότε κατατίθεται ήταν ο εκβιασμός του υπουργείου προς τους συνδικαλιστές – συνεργάτες του, ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους να ασκήσουν εκθετικά το δικό τους εκβιασμό προς τους ψηφοφόρους-μέλη του ΕΔΟΕΑΠ.
Φτηνές τακτικές και παιχνίδια ισχύος στις πλάτες χιλιάδων εργαζόμενων, ανέργων και συνταξιούχων που αγωνιούν και σύρονται σε πρωτόγνωρες διαδικασίες…

Δεν υπάρχουν σχόλια: