Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΠΟΕΣΥ: Χαιρετίζουμε την επαναλειτουργία της ΕΡΤ

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) χαιρετίζει την αυριανή επανέναρξη της λειτουργίας της ΕΡΤ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επανασχεδιαζόμενη δημόσια τηλεόραση, ως ανεξάρτητος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, θα ανταποκριθεί σωστά στην αποστολή των δημόσιων –όχι κρατικών ή κυβερνητικών– Μέσων Ενημέρωσης να διαδραματίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη δημοκρατία, παρέχοντας πλουραλιστική, ανεξάρτητη και αντικειμενική πληροφόρηση στους πολίτες.
Η ΠΟΕΣΥ θεωρεί ότι δικαιώνεται ο πολύχρονος αγώνας των αγωνιζόμενων εργαζόμενων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης σ’ όλη τη χώρα και της αταλάντευτης στάσης της Ομοσπονδίας μας και των Ενώσεων-μελών της για την επίτευξη του στόχου.
Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΣΥ:
• Χαιρετίζει όλες και όλους όσοι αγωνίστηκαν με προσωπικές επώδυνες οικονομικές θυσίες και  πολύτιμη προσφορά στην πλουραλιστική και ποιοτική ενημέρωση του λαού μας από το ERTopen, την ΕΡΤ3 και τα δημόσια περιφερειακά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα. 
• Χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους –δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς–, που από αύριο αναλαμβάνουν το βαρύ έργο της πραγματικής δημόσιας ενημέρωσης.
Ειδικότερα για τα περιφερειακά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, επισημαίνεται ότι χρέος της Διοίκησης της ΕΡΤ είναι να επαναλειτουργήσουν όλα το ταχύτερο δυνατόν, με όλες τις δομές τους.
          Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας                                                           
 Δημήτρης Κουμπιάς                                 Γιώργος Σαββίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: