Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Η λίστα ΔΝΤ και γιατί οι δημοσιογράφοι ανέβηκαν στα κάγκελα

Copy & Paste: http://zoornalistas.blogspot.gr
Κάποιο λαθρόβιο έντυπο (με ιστορικό δυστυχώς όνομα) που στηρίζει παντοιοτρόπως την Χρυσή Αυγή, δημοσίευσε σε πρωτοσέλιδό του κάποια λίστα με (ηχηρά) ονόματα δημοσιογράφων, εκδοτών κλπ που υποτίθεται ότι μετείχαν στα σεμινάρια του ΔΝΤ και «εκπαιδεύτηκαν» για να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους πολίτες.
Τα ονόματα όσων δημοσιογράφων παρακολουθούσαν (και παρακολουθούν) τα σεμινάρια των δανειστών και «εκπαιδεύονταν» για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις τους σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους και τα Μνημόνια, θα βγουν στη φόρα μόνον όταν οι ΔουΝουΤούδες και οι λοιποί κομισάριοι τα δώσουν επισήμως στη δημοσιότητα όπως ζήτησε αρμοδίως η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Και ναι έχουν σημασία τα ονόματα. Κι ας γράφει ο Πέτρος Κατσάκος στο left ότι «το "δάσος" της διαπλοκής δεν είναι είκοσι δημοσιογράφοι»... 
Σχετικά με την αποκάλυψη Ρουμελιώτη στην  Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής για το Δημόσιο.. χρέος και την «πρεμούρα» που έπιασε κάποιους δημοσιογράφους γράφει κι ο συνάδελφός τους Δημήτρης Σούλτας στο facebook:
"Αγαπητοί συνάδελφοι δημοσιογράφοι.
Μην ανεβαίνετε στα κάγκελα καταγγέλλοντας "συνωμοσίες" και άλλα τέτοια χαριτωμένα, όταν βλέπει το φως μια καταγγελία για δημοσιογράφους με ύποπτη στάση και ακόμα χειρότερα με υποψία έμμεσου ή άμεσου χρηματισμού. Αυτό που κάνεις σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι να την απορρίπτεις κραυγάζοντας, αλλά να ζητάς να διερευνηθεί. Κανονικά αυτό θα έπρεπε να το κάνει η ΕΣΗΕΑ, αλλά εδώ και μερικές μέρες μας ενημερώνει για την έκπτωση που έχουμε στα πακέτα της OTE TV. Δεν ευκαιρεί για τα άλλα, τα δευτερεύοντα.

Στη συνείδηση του κόσμου δεν είμαστε τα καλύτερα παιδιά. Ναι, μερικές φορές παίρνει η μπάλα και καλούς επαγγελματίες. Αλλά αν εμείς δε ζητάμε να βγαίνουν όλα στο φως, μην περιμένουμε ο κόσμος να αλλάξει γνώμη. Χρόνια τώρα μιλάμε για μαύρα ταμεία, για payroll (με θρυλικότερο αυτό του υπουργείου Εξωτερικών, όπου θητευσαν όλες οι φίρμες του πολιτικού συστήματος), αλλά όλα αυτά παραμένουν στο σκοτάδι. Στην επιτροπή (την παλαιότερη) για τη Siemens πήγε έγγραφο με σβησμένα τα ονόματα των δημοσιογράφων, που παρέλαβαν το κάτιτις τους από την εταιρεία.
Υπάρχει μεγαλοδημοσιογράφος που δήλωσε για το χρέος: "Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό" Και αυτός ο τύπος δεν ελέγχθηκε καν πειθαρχικά όχι για το τι του έλεγαν, αλλά για το γεγονός ότι ακολουθούσε αυτό που του έλεγαν.
Ούτε μία φορά, για καμία υπόθεση και για κανέναν δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας ένα όνομα δημοσιογράφου που- κατά το κοινώς λεγόμενο- "τα πήρε". Θα πρέπει να είμαστε κλάδος αγίων. Ούτε ένας διεφθαρμένος, ούτε ένας διαπλεκόμενος.
Όταν κολυμπάμε μέσα σε ένα βούρκο, δεν μπορούμε υποκρινόμαστε ότι ρίχνουμε τις απλωτές μας σε πεντακάθαρα νερά. Και όχι μόνο αυτό αλλά να απαιτούμε όχι να καθαρίσει ο βούρκος, αλλά να βλέπουν όλοι τον βούρκο σαν καταγάλανα νερά.
Ο χώρος αυτός δεν καθαρίζει με ένα απλό ντουζάκι. Θέλει ...αμμοβολή!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: