Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για το ασφαλιστικό – Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους – Συνέλευση ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη – Συνδιάσκεψη το Σάββατο

Copy & Paste: http://www.asyntaxtostypos.org
KATEDAFISHΜε θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Ασφαλιστικού και της τύχης που επιφυλλάσει η κυβέρνηση στα Δημοσιογραφικά Ταμεία, η ΕΣΗΕΑ καλεί τα μέλη της σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  στις 24 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 11.00’ π.μ., στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» – Αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ». Στη συνέλευση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα συζητηθεί και το «Σχέδιο στρατηγικής και προγραμματισμός απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων».
ceb4ceb9ceb1cf81cebaceb5ceb9ceb1cf83
Αξίζει να επισημανθεί ότι η σύγκληση της έκτακτης γενικής συνέλευσης είχε ανακοινωθεί πριν ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος στείλει σε γραπτή επίσημη μορφή προς την ΠΟΕΣΥ και τους προέδρους των Ενώσεων το κυβερνητικό σχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται πλέον με σαφήνεια η πρόθεση κατάργησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του αγγελιοσήμου. (Διάβασε σχετικά ΕΔΩ).  Οπότε η συνέλευση των μελών της ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη, αποκτά νέα δραματική τροπή καθώς θα πραγματοποιηθεί με παραβιασμένες τις 2 «κόκκινες γραμμές» που έθεταν οι συνδικαλιστικές Ενώσεις και οι οποίες είχαν διαμηνύσει ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε «αιτία πολέμου» και «απεργιακού ξεσηκωμού».
screamΠρος το παρόν και ενώ είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό (με το περίφημο NON PAPER Πετρόπουλου που διέρρευσε στον Τύπο – δες ΕΔΩ) ότι η κυβέρνηση δεν σκόπευε να πάρει πίσω τίποτα από όσα δρομολογούσε, ο μεγαλοσυνδικαλιστικός γραφειοκρατικός μηχανισμός δεν έπραξε σχεδόν τίποτα κηρύσσοντας δύο 24ωρες απεργίες οι οποίες έγιναν πιο πολύ για να επιβεβαιώσουν την… ύπαρξή τους τα προεδρεία τους. Στη δε συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ την Παρασκευή 19/2 (και ενώ είχε μεσολαβήσει και το νέο επίσημο έγγραφο Πετρόπουλου που επιβεβαίωνε με τον χειρότερο τρόπο το προηγούμενο NON PAPER) αντί να σημάνει «απεργιακός ξεσηκωμός» με βάση τα νέα αρνητικά δεδομένα (όπως ζήτησε δια του εκπροσώπου της στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ το ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ) η πλειοψηφία του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ αποφάσισε όχι μόνο να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συνεδρίου, του Γενικού Συμβουλίου και του ΔΣ της Ομοσπονδίας καθώς και την εκφρασμένη βούληση των Ενώσεων του κλάδου αλλά αποφάσισε -κατά πλειοψηφία και πάλι- τη μετατροπή της Συνδιάσκεψης του Σαββάτου 27/2 από ανοιχτή συγκέντρωση όλων των εργαζομένων του Τύπου  (όπως είχε αποφασίσει το ΔΣ στην προηγηθείσα συνεδρίαση της 15ης Φεβρουαρίου ΧΩΡΙΣ να δώσει πάντως στη δημοσιότητα την απόφαση με ευθύνη του προεδρείου της) σε μία «κλειστή» σύναξη ολίγων στην οποία καλούνται να πάρουν μέρος μόνο τα μέλη των ΔΣ των Ενώσεων και της ΠΟΕΣΥ καθώς και των προέδρων των ταμείων!  (Σχετικά με την καταγγελία αυτής της πάγιας πρακτικής, διάβασε και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΔΩ και ΕΔΩ: Κυβέρνηση και Ενώσεις «παίζουν» στις πλάτες μας με το Ασφαλιστικό – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»  και ΕΔΩ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – Ως εδώ! Να λάβει τέλος ΕΔΩ και ΤΩΡΑ η κοροϊδία! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ «ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»). Η δε κωλυσιεργία του «προεδροκεντρικού» συνδικαλισμού και η όψιμη αφύπνιση της ΕΣΗΕΑ με την… «έκτακτη» συνέλευση στο παρά πέντε της κατάθεσης του ασφαλιστικού, ενισχύουν την εκτίμηση ότι κάποιοι ΔΕΝ ήθελαν την ΕΓΚΑΙΡΗ αντίδραση του κλάδου. (Υπενθυμίζεται ότι το ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, δια του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να καλύψει το τεχνητό κενό ενημέρωσης των συναδέλφων, οργάνωσε πρόσφατα στο κτίριο της ΕΣΗΕΜ-Θ ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση με θέμα το ασφαλιστικό. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ ).
Nα δοθεί ΤΩΡΑ στη δημοσιότητα το νέο έγγραφο Πετρόπουλου!
H DHMOSIEYSIS
Το δε νέο επίσημο έγγραφο Πετρόπουλου κρατείται με «θρησκευτική προσήλωση» στο σκοτάδι, μία τακτική που απαξιώνει στην κυριολεξία τα χιλάδες μέλη των Ενώσεων της χώρας τα οποία, σύμφωνα με αυτή την τακτική, δεν δικαιούνται να γνωρίζουν τίποτα για το περιεχόμενο της βάρβαρης αντι-ασφαλιστικής κυβερνητικής επίθεσης που δέχονται μαζί με όλη την κοινωνία. Το επιχείρημα ότι οι εκλεγμένοι πρόεδροι αντιπροσωπεύουν τη βούληση της βάσης των εργαζομένων, είναι παραπλανητικό και υπακούει σε μία στείρα «λογική της ανάθεσης» αφού, έτσι κι αλλιώς, όταν αναδείχτηκαν στις προεδρικές τους καρέκλες, δεν τους είχε ανατεθεί η «εν λευκώ» εκπροσώπηση των εργαζομένων για το φλέγον ζήτημα του ασφαλιστικού,το οποίο κατά τη στιγμή της εκλογής τους, δεν υφίστατο με τη σημερινή επείγουσα δραματική του μορφή.
Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ για τον κλάδο είναι αυτή η στιγμή. Τώρα τον πρώτο λόγο πρέπει να έχουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ. Κάθε επιπλέον καθυστέρηση στη δρομολόγηση απεργιακού αγώνα διαρκείας και άλλων μορφών επείγουσας κινητοποίησης, ναρκοθετεί την όποια αποτελεσματικότητα της οργανωμένης αγωνιστικής αντίδρασης και αγοράζει χρόνο για λογαριασμό της κυβέρνησης. 
Την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΕΣΗΕΑ διαβάστε την στη ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΣΗΕΑ 24/2, 11πμ στο Κάραβελ
Αρ. Πρωτ.: 327/15-2-16
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.Η.Ε.Α.
ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Η.Ε.Α. καλεί, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 2 του Καταστατικού, τα μέλη της Ένωσης σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση, στο Μέγαρο της ΕΣΗΕΑ επί της οδού Ακαδημίας αρ. 20, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α’ ορόφου, στις 23 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00’ π.μ., με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Ασφαλιστικό: Εξελίξεις – Δημοσιογραφικά Ταμεία
2. Σχέδιο στρατηγικής και προγραμματισμός απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι η πρώτη και για να υπάρχει απαρτία θα πρέπει, κατά τη διάταξη του άρθρου 26 παρ. 4 του Καταστατικού, να παρίσταται το 1/3 των τακτικών μελών που έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους του προηγούμενου χρόνου και έχουν δικαίωμα ψήφου.
Αν δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση επαναλαμβάνεται στις 24 Φεβρουαρίου 2016, ημέρα Τετάρτη, και ώρα 11.00’ π.μ., στο Ξενοδοχείο «DIVANI CARAVEL» – Αίθουσα «ΟΛΥΜΠΙΑ» (Βασ. Αλεξάνδρου αρ. 2, ΤΚ 16121) με τα ίδια θέματα και σύμφωνα με το Καταστατικό για να υπάρξει απαρτία απαιτείται η παρουσία του 1/4 των τακτικών μελών που έχουν πληρώσει τις συνδρομές τους του προηγούμενου χρόνου και έχουν δικαίωμα ψήφου (αρ. 26 παρ. 5).
Αν και πάλι δεν υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση ματαιώνεται.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                                   Η Γενική Γραμματέας
Σταμάτης Νικολόπουλος                                              Νανά Νταουντάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια: