Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Η προσευχή του Πάπα για την προσφυγική κρίση στην Ελλάδα

Copy & Paste: http://www.enikos.gr
Η προσευχή του Πάπα για την προσφυγική κρίση στην ΕλλάδαΈνα μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα όσον αφορά στο προσφυγικό έστειλε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς που έχουν γεμίσει την πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο Αργεντινός πάπας ανέφερε: «Στην προσευχή μου και στη δική σας είναι πάντα παρούσα η δραματική κατάσταση των προσφύγων, οι οποίοι προσπαθούν να απομακρυνθούν από πολέμους και άλλες απάνθρωπες καταστάσεις».
«Ιδίως η Ελλάδα και οι άλλες χώρες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, προσφέρουν στους πρόσφυγες μια γενναιόδωρη βοήθεια, η οποία χρειάζεται τη συνεργασία όλων των κρατών. Μια ομαδική, ενιαία απάντηση μπορεί να είναι αποτελεσματική, για την ίση κατανομή των βαρών. Για τον λόγο αυτό πρέπει να θέσει ως στόχο, κανείς –χωρίς επιφυλάξεις και με αποφασιστικότητα– τις διαπραγματεύσεις» προσέθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος.
Και συμπλήρωσε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Συγχρόνως, δέχθηκα με ελπίδα την είδηση της παύσης των εχθροπραξιών στη Συρία και καλώ όλους σας να προσευχηθείτε ώστε αυτή η ευκαιρία να μπορέσει να ανακουφίσει τον δοκιμαζόμενο λαό, διευκολύνοντας τις αναγκαίες ανθρωπιστικές βοήθειες. Και για να ανοίξει τον δρόμο στον διάλογο και στην τόσο επιθυμητή ειρήνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: