Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Βαρύ κατηγορητήριο για τους εκβιασμούς. Ο ΕΚΔΟΤΗΣ ΤΗΣ "ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ" ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Copy & Paste: http://www.zougla.gr
Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης
Βαρύ κατηγορητήριο για τους εκβιασμούςΠοινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ' επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας στους τρεις δημοσιογράφους Τ. Μαυρίκο, Παναγιώτη Μουσά και Χρήστο Φράγκου.
Επιπλέον στον εκδότη της «Ακρόπολης» ασκήθηκε δίωξη και για παράβαση του νόμου περί όπλων.



Tην υπεράσπιση του Τ. Μαυρίκου ανέλαβε ο κ. Αλέξης Κούγιας, ο οποίος φτάνοντας στην Ευελπίδων δήλωσε: «Μόνο το κατηγορητήριο έχω μελετήσει και κατά την κρίση μου δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης, όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ».
«Περιμένω για να δούμε ποιες είναι οι κατηγορίες» τόνισε και συμπλήρωσε ότι ο πελάτης του αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. 
«Υπάρχει προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα και προσπάθησαν να μετατρέψουν τον πελάτη μου σε εκβιαστή, ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με θέματα πολιτικά, κοινωνικά και αθλητικά» είπε ο κ. Κούγιας.
«Οι συνομιλίες που εμφανίζονται στη δικογραφία μού θυμίζουν περισσότερο σενάριο. Αστυνομικοί ερμηνεύουν συνομιλίες που καταγράφονται αποσπασματικά» επεσήμανε. 
«Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι τρία, τον έναν δεν τον γνωρίζει καν ο πελάτης μου. Για να καταλάβετε τη σοβαρότητα της υπόθεσης. Θα δούμε το σύνολο της δικογραφίας και θα την εξετάσουμε» πρόσθεσε.

Ο κ. Κούγιας κατά την έξοδό του από τον εισαγγελέα υποστήριξε: «Από την τυπική διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα ποινικής δίωξης προέκυψε πως ο άγνωστος σε εμάς τρίτος κατηγορούμενος Χ. Φράγκου απεκάλυψε ότι η φερόμενη ως θύμα είναι υπάλληλός του. Έτσι καταρρέει το οικοδόμημα, αφού δεν χρειαζόταν η εμπλοκή του εντολέα μου, μιας και είχαν οποιαδήποτε επαφή οι δυο τους.
» Επίσης, ενώ υπήρχε η φημολογία ότι συνελήφθησαν κι άλλοι και πως υπήρχαν κι άλλοι συνεργοί, τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, Μαυρίκος και Φράγκος, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. 
» Παράλληλα, η καταγγέλλουσα μίλησε και για άλλους εκδότες, οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν καθόλου και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Έχουμε μια υπόθεση με μεγαλύτερη δημοσιότητα απ' ό,τι αξίζει».
Από τη μεριά της, η Έλενα Μπατσούλη, δικηγόρος του Χ. Φράγκου, δήλωσε σχετικά: «Δεν έχουμε καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».
Σε εξέλιξη η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια ώρα συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη αυτή υπόθεση. 
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και τα 500.000 ευρώ τον μήνα, ενώ παράλληλα κάνουν λόγο για μακρύ κατάλογο προσώπων που φέρονται να ήταν στο στόχαστρο.



Η έρευνα του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής ξεκίνησε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν το κύκλωμα επιχείρησε να εκβιάσει μεγάλη ΔΕΚΟ.
Η αντίστροφη μέτρηση για το «ξεδίπλωμα» της δράσης των κατηγορουμένων άρχισε έπειτα από αναφορά υπαλλήλου ΔΕΚΟ προς τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας για τους αφόρητους και χυδαίους εκβιασμούς, ακόμα και απειλές, που δεχόταν.
Oι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών ήρθαν άμεσα σε επικοινωνία με διευθύνοντες συμβούλους όλων των ΔΕΚΟ και τραπεζικών ιδρυμάτων, και τους έδωσαν οδηγία να μην αποθαρρύνουν απόπειρες προσέγγισής τους, ώστε οι εμπλεκόμενοι να μιλάνε όσο το δυνατόν περισσότερο στο τηλέφωνο. 
Οι ιθύνοντες των ΔΕΚΟ, υπακούοντας στις οδηγίες των αξιωματικών, άρχισαν να ρωτάνε σε ποιες ιστοσελίδες θα δημοσιευθούν οι υποτιθέμενες διαφημίσεις ή ποια ΜΜΕ είναι υπό τον έλεγχό τους. 
Παράλληλα, οι αστυνομικοί προχώρησαν πριν από περίπου οκτώ ημέρες σε άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου των τηλεφώνων των μελών της σπείρας. Με αυτόν τον τρόπο κατάφεραν να διευρύνουν τον κύκλο των υπόπτων, αλλά και να αποκαλύψουν το εύρος των δραστηριοτήτων τους.
Σημειώνεται ότι στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί υπάρχουν χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: